Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir 'hakaret' suçundan gözaltına alındı

Geçtiğimiz gün HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in gözaltına alındığı gündeme bir an da düşmüştü. Sonradan ele gelen bilgilerde hakkında açılan bir davanın duruşmasına gelmediği öğrenilen HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında mahkemeye çağrıldığı açıklandı

Haberler 03.06.2017 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz gün HDP anlurfa Milletvekili Osman Baydemirin gözaltna alnd gündeme bir an da dümütü. Sonradan ele gelen bilgilerde hakknda açlan bir davann durumasna gelmedii örenilen HDP anlurfa Milletvekili Osman Baydemir hakknda mahkemeye çarld ve ifadesinin alnmas akabinde serbest brakld örenildi.

ddianameden

Valilik tarafndan yasaklama kararna ramen, 3 Kasm 2012de BDP il binas önünde, aralarnda o dönemde Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Osman Baydemirin de bulunduu 30 kiilik grup araçlarna binerek, Turgut Özal Bulvarnda yolu araç trafiine kapatarak, oturma eylemi gerçekletirmiti.

Gerekli ikazlarn yaplmas ve kitlenin toplanmasna izin verilmemesi üzerine, oturma eyleminin sonlandrld belirtilen iddianamede, u ifadeler kullanlmt:

Ayn gün BDP Genel Bakan ve milletvekillerinin de bulunduu bir grubun Diyarbakr Valilik binas makam giriine giden kiiler arasnda üpheli Baydemir de yer alyordu. Gruba milletvekili olan kiiler haricindeki dier kiilerin bahçe dna çkmalar yönünde ikazlarn yapld, bu ikazlara uymayarak bahçe dna çkmayan Baydemirin, güvenlik güçlerine hitaben Allah belanz versin, Allah belanz versin, Allah belanz versin, faistler, Allah belanz versin, Allah sizi yok etsin, erefsizler, alçaklar, faistler eklinde sözler söylemek suretiyle orada bulunan kamu görevlilerine görevlerinden dolay hakaret ettii tespit edilmitir.

OSMAN BAYDEMR HAKKINDA

1 Ocak 1971 senesinde dünyaya gelen Osman Baydemir aslen Diyarbakrldr. 2004-2014 yllar arasnda Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl yapm olan Halklarn Demokratik Partisi mensubu Kürt kökenli siyasetçisidir.

3 Kasm 2002 seçimlerinde DEHAP listesinden Diyarbakr Milletvekili aday oldu.Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl

Mays 2003-Aralk 2003 tarihleri arasnda ABDde ngilizce dil eitimi ald. Diyarbakr Barosu, Toplumsal Hukuk Aratrma Vakf üyelikleri yan sra, Göç ve nsani Yardmlama Vakf ve Türkiye nsan Haklar Vakf kurucu üyesi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra bir yl serbest avukatlk Baydemir daha sonra siyasete atlmtr.

HDP anlurfa milletvekili olan Osman Baydemir (HD) Genel Bakan Yardmcs Reyhan Yalçnda ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

Ana Sayfaya Git