Evinin önünde eylemini sürdürdü

Evlat nöbetine gidemeyen baba, evinin kapısının önünde oğlunun yolunu gözledi

Haberler 20.04.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il bakanl önünde evlat nöbeti tutan aileler çileri Bakanl tarafndan uygulanan sokaa çkma kstlamas nedeniyle eylemlerine 2 gün ara verdi. Kstlamann ikinci gününde de çadra gidemeyen ailelerden Celil Begda, evinin kapsnn önünde olunun yolunu gözledi.

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il bakanl önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbetine çileri Bakanl tarafndan duyurulan ve 30 büyükehir ile Zonguldak illerini kapsayan sokaa çkma kstlamas nedeniyle 2 gün ara verildi. Diyarbakrda HDP il binas önünde günlerdir evlat nöbetinde olan inaat içisi Celil Begda, korona virüs tedbirleri kapsamnda sokaa çkma kstlamas nedeniyle kstlamann ikinci gününde de çadra gidemedi. Kstlama nedeniyle HDP Diyarbakr il binas önündeki çadra gidemeyen baba Begda, çadra gidemedii için evinin kapsnn önünde olunun yolunu gözledi.

çok üzülüyorum, bu eve geldikçe dayanamyorum

2019 yl Ramazan aynn ilk günü olan 5 Maysta ortadan kaybolan olu Yusufun (16) HDPliler araclyla daa kaçrldn söyleyen baba Begda, Olum u anda bulunduum evin kapsndan çkp gitti, bu eve geldikçe dayanamyorum. Olumun hatralar var içeride, dayanamyorum, olum gelir diye burada da bekliyorum. nallah en ksa sürede gelir. Yarn yine çadra gideceiz eylemimize devam edeceiz. çok üzülüyorum ve acy yaayan bilir, bakas bilemez bu ac kötü bir acdr. Evlat acsn Allah kimsenin bana getirmesin. Oluma bulunduumuz evin kaps önünde de sesleniyorum gelsin ben onu kapda bile bekliyorum. Artk eve gelsin yeter artk. Herhangi bir cezaya maruz kalmayacak, kardei Muhammed ve annesi hasta yatakta ve dier abisi Veysi de iten çkt. Hepimiz onu bekliyoruz. Teslim olsun, 13 çocuk geri geldi inallah o da gelecek dedi.

Ana Sayfaya Git