Evladımı istiyorum!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Haberler 13.11.2021 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan çocuklarnn kaçrld gerekçesiyle ailelerin evlat nöbeti, 803üncü gününe girdi. Diyarbakrda üniversite örencisiyken kaçrldn belirttii olu Celal için Tekirdadan gelen Cemalettin Öngören ile aile says 242ye yükseldi. Olunu seminer var bahanesiyle HDPnin kaçrdn söyleyen Öngören, çocuuna kaçp teslim olmas çarsnda bulundu.

SEMNER BAHANESYLE GÖTÜRÜP PKKYA TESLM ETTLER

242 ailenin 803 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde çocuklarna kavuan aile says 33 oldu. Aslen Bitlisli olan ve Tekirdada yaayan Cemalettin Öngören, olu Celal Öngörenin Dicle Üniversitesi Kamu Yönetimi son snf örencisiyken Irakn Kerkük ilinde seminer var bahanesiyle götürüldüünü ve oradan da PKKya teslim edildiini söyleyerek evlat nöbetine katld. Olunu ararken bir dier olunu trafik kazasnda kaybettiini aktaran acl baba, öyle konutu:

2013 ylnda çocuum burada örenciyken seminer var diye Kerküke götürdüler, oradan da PKKya teslim ettiler, HDP bunu yapt. Ben bu olumu ararken 2018 senesinde ikinci çocuumu trafik kazasnda kaybettim. Maalesef annesinin durumu hiç iyi deil, bu nedenle onun yerine ben geldim. Olumu HDP götürdü, olumu alana kadar da burada olacam, gitmeyeceim. Olum 23 yandayd, Dicle Üniversitesinde Kamu Yönetimi son snf örencisiydi, kaymakamlk bekliyorduk ama maalesef ola ola bu oldu. Ben aslen Bitlisliyim, Tekirdada oturuyorum, oradan geldim. Ate dütüü yeri yakar. çocuuma çar gittii yol yol deil, bir an önce gelsin ailesine kavusun. Devlet babadr, devletten korkmasn gelsin, devletimiz her türlü destek ve yardmc olur. HDP diyor ki, bunlar devlet zorla götürüyor, hayr ben kendi isteimle geldim.

Ana Sayfaya Git