FETÖ, adliye bilgilerini "5A istihbaratçı katipleri" üzerinden sızdırmış

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün katip yapılanmasında "öğretmen" konumunda kadın katiplerin sorumlusu eski hemşire S.Y. hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün katip yapılanmasının ayrıntılarına yer verildi.

Haberler 09.05.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnca örgütün katip yaplanmasna yönelik soruturmada, yaplanmada öretmen konumunda kadn katiplerin sorumlusu eski hemire S.Y. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan hazrlanan iddianame, Gaziantep 2. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, ayrntlarna yer verilen katip yaplanmasnn hazrlk ve çalan olmak üzere iki gruba ayrld belirtildi.

Hazrlk Grubunun, çalma evlerinde gizlilik esasna göre, kurs verilerek, snav ve mülakata hazrlanan katip adaylardan olutuu ifade edilen iddianamede, snav kazanan katiplerin, meslee baladklarnda da çalma Grubunda yer aldklar kaydedildi.

Yaplanmada A, B ve 5A eklinde gruplarn yer ald aktarlan iddianamede, A Grubunda örgütün kendi güdümünde hareket edecek eleman temini ile bu elemanlarn yetitirilerek hazrlanmas ve snav kazandrarak yap içerisinde yine örgütün güdümünde önemli yerlere yerletirilen, yapy bilen katiplerin bulunduu vurguland.

Adliye katip almlarnda, örgütün dier yaplanmalar olan esnaf, asker, emniyet, savc, hakim yaplanmas içerisinden referans ile katip snavlarnda yardm edilen ancak örgüt içerisinde önemli yerlere getirilmeyenlerin ise B Gurubunda yer ald vurgulanan iddianamede, u ifadeler yer ald:

5A Grubu örgütün adliye katip yaplanmas içerisindeki istihbaratç katiplerin bulunduu gruptur. Bu grubun gerek katip gerek adliye memurlar ve gerekse hakim, savc hakknda rüvet, zimmet, sosyal yaam, zaaflar ve önemli davalar, örgüt mensuplarnn davalar hakknda istihbari bilgi toplayarak, önemli görülen tüm bilgi, belge, iddianame vb. evraklarn suretlerini alarak, il sorumlusuna, onun araclyla bölge sorumlusuna ve sonra da Ankaraya gönderilmesini salad anlalmtr.

5A istihbaratç katiplerin direkt il katip sorumlusuna bal faaliyet gösterdii ifade edilen iddianamede, bu gruptakilerin zaman zaman 30 kiilik gruplar halinde bölge toplantlar yapt, yaplan ya da yaplacak ilerin burada karara baland ve yeni kararlarn burada iletildii aktarld.

- Sann örgüt mensuplaryla telefon görüme kaytlar tespit edildi

S.Ynin örgüt mensuplaryla yapt telefon görümelerinin yer ald HTS kaytlarna da yer verilen iddianamede, sann örgütün katip yaplanmas içerisinde Gaziantep bölgesinde müdür yardmcs konumundaki firari Hasan kod adl H.Y. ile 41 kez, yine ayn yaplanmada dar bölge sorumlular olan Zeynep kod isimli D.K. ile 410 kez, Reyhan kod adl H.D. ile 90 kez, T.K. ile 145 kez ve 5A sorumlusuyla ise 53 kez görüme kaydnn tespit edildii belirtildi.

Sann yine kadn zabt katipleri B.K. ile 6, F.Y. ile 1, H.S. ile 11, S.I. ile 33, S.Ö ile 122, R.D. ile 42, H.K. ile 28, M.A ile 29 ve T.Y ile 33 kez görütüü kaydedilen iddianamede, baz aramalarn ise örgüt tarafndan skça kullanlan ardk arama yöntemiyle olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git