Filistinli müsteşar EXPO 2023 için Kahramanmaraş'ta

Filistin'in Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Müsteşar Rana Abu Sibaa, beraberindeki heyetle EXPO 2023'e hazırlanan Kahramanmaraş'a geldi.

Haberler 12.08.2023 - 12:22 Son Güncelleme : 12.08.2023 - 12:24

Uluslararası Bahçe Bitkilerinin sergileneceği EXPO 2023e katılması beklenen ülke temsilcilerinin kente ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda kente gelen Filistinin Ankara Büyükelçiliğinde görevli müsteşar Rana Abu Sibaa ve beraberindeki heyet, ilk olarak Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsalı ziyaret etti.

Ünsala deprem nedeniyle taziyelerini ileten Müsteşar Sibaa, daha sonra EXPO 2023 rekreasyon alanına geçerek ülkesi adına kurulan bahçedeki çalışmaları inceleyerek Ünsaldan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Sibaa, EXPO 2023e katılım sağlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Filistin devletinin Türkiyeye olan sevgisini anlatan Sibaa, EXPO ile kültürlerini ve değerlerini gösterme fırsatı bulduklarını ifade ederek, Amacımız Kahramanmaraşa biraz mutluluk getirmek, kendi kültürümüzü tanıtmak. Her zamanki gibi Filistin devleti olarak Türkiyenin yanındayız. Birbirimizin arasında çok iyi bir iletişim bulunmakta. Ayrıca biz ulusal günümüzü de burada yapmayı planlıyoruz. Burada geleneksel aktivitelerimizi yaparaktan da bizim kültürümüzü tanıtmayı planlamaktayız. Tekrar Türkiye Devletine de çok teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Ali Ünsalda EXPO 2023ün Cumhurbaşkanlığı himayesi altında gerçekleştirileceğini söyledi.

EXPOnun bu ay sonunda açılmasının planlandığını aktaran Ünsal, şunları kaydetti:

Bu bağlamda dost ve kardeş ülke Filistinden Rana Hanım bugün şehrimizi ziyaret ettiler. Kendi bahçelerinde dikim yaptılar. Neler yapacaklarını planlamalarını bizimle paylaştılar. Dost ve kardeş ülkesi Filistine teşekkür ediyoruz. Kendilerini burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kendileri EXPO döneminde burada olacaklar. Hatta milli ve ulusal günlerini burada yapacaklar. İnşallah biz de onlara katkı sağlayacağız. Kendileri açısından büyük bir kutlama olacak. Depremden dolayı da Kahramanmaraş halkının stresini, travmasını bir nebze nasıl rahatlatabiliriz diye onlarla ilgili çalışmalar da yapacaklar.

Ana Sayfaya Git