Filmleri aratmayan soygun

Ağrı'da 16 kilogram altın ve 1 kilogram gümüşün çalındığı hırsızlık olayı filmleri aratmadı

Haberler 10.02.2022 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arnn Doubayazt ilçesinde bir dere yatandaki binann altndan geçen kanal kullanarak kuyumcu dükkann zeminine ulaan hrszlar, dükkana girmeden sadece kasann olduu bölümü kesip yaklak 12 milyon lira deerindeki 16 kilogram altn ve 1 kilogram gümüü çalp kaçt.

lçede Ar Caddesinde bulunan dere yata üzerindeki binada kuyumculuk yapan Turgay smailoullar, bir süre önce i yerine gelip çelik kasay açtnda eyalarnn dank olduunu ve kasann alttan kesilerek içindeki altnlarnn çalndn fark etti.

smailoullar, durumu polise bildirerek ikayetçi oldu.

Bölgeye gelerek inceleme yapan polis ekipleri, çevresi ve üzeri beton dökülerek kanal haline getirilen dere yatana gelen zanl ya da zanllarn önce bu kanal üzerine kurulan binann zeminine ulatn belirledi.

Hrszlarn daha sonra zemin kattaki kuyumcu dükkann alt ksmna ulap içeri girmeden sadece altnlarn olduu çelik kasann yerini tespit edip ardndan kuyumcu dükkannn beton zeminini ve bu zemin üzerindeki çelik kasay alt ksmndan deldiini saptad.

Böylece çelik kasadaki ziynet eyasn çalan hrszlarn söz konusu kasadan 1 kilo gümü külçe, 260 altn bilezik, 320 altn yüzük, 80 çift altn küpe, 20 altn künye, 25 altn gerdanlk set, 40 adet 22 ayar altn kolye, 2 adet 2 metrelik altn zincir, 5 adet 5i bir yerde ata reat altn, 70 gramlk zinciri olan 10 altn Hint kolye ucu, 10 altn Hint küpe ile her birinde 20 çeyrek altn olan 10 bileklik çald anlald.

Doubayazt Cumhuriyet Basavcl, yaklak 12 milyon Türk liras deerindeki 16 kilogram altn ile 1 kilogram gümü külçenin çalnd olayla ilgili soruturma balatt.

Cumhuriyet savcs ve polis ekipleri, üphelilerin tespiti ve yakalanmas için çok yönlü çalma yürütüyor.

Ana Sayfaya Git