Gazze'de öldürülenleri anma girişimi Senatoda engellendi

Avustralya'da Yeşiller Partisi Başkan Yardımcısı Senatör Mehreen Faruqi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlileri Senatoda anma girişiminin, iktidardaki İşçi Partisi senatörlerince engellendiğini bildirdi.

Haberler 14.11.2023 - 15:31 Son Güncelleme : 14.11.2023 - 15:48

Faruqi, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Gazzede öldürülen Filistinlilerin isimlerini Avustralya Senatosunda okuma girişiminde bulunduğunu belirtti.

Bu girişimin iktidardaki İşçi Partisi senatörlerince engellendiğini aktaran Faruqi, Bu isimler, hayatları, hayalleri ve umutları acımasız bir işgalci güç tarafından söndürülen insanlar ve İşçi Partisi bu isimleri Senato kayıtlarına geçirmeme bile izin vermiyor. Katledilen Filistinlileri unutturmalarına izin vermeyeceğiz. açıklamasında bulundu.

Faruqi, ateşkes çağrısı da yaparak, Bu insanların her biri için adalet sağlanmalıdır. Bu iğrenç şiddete son verilmelidir. ifadelerini kullandı.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekimden bu yana 46sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki hükümete göre, ölenlerin sayısı 11 bin 240ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630unu çocuklar ve 3 bin 130unu kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüste de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 196 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazzede on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

Ana Sayfaya Git