Genelkurmay Başkanı açıkladı 'Davamız devam'

Genelkurmay Başkanı Akar 'PKK ile mücadelenin kahramanca devam edeceğini açıkladı

Haberler 20.12.2015 - 09:41 Son Güncelleme : 20.12.2015 - 09:41

Genelkurmay Başkanı Akar PKK ile mücadelenin kahramanca devam edeceğini açıkladı

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKKlı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Şırnakta giderekbirlikleri denetledi.

ŞEHİT UĞURLANDI

Komutanlar, Cizrede şehit jandarma uzman çavuş Serkan Has için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Şehit Hasın cenazesi memleketi Osmaniyede toprağa verildi. Törenin ardından Orgeneral Akar, operasyonlar hakkında brifing aldı. Akarın bölgede olduğu saatlerde Genelkurmaydan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda önceliğin güvenlik güçleri ve sivil halkın can güvenliğinin sağlanması olduğu belirtilerek, operasyonların, emniyet güçlerinin gayretiyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

110 PKKLI ETKİSİZ!

F-16lar Kandili bomalarken, 4 gündür süren operasyonlarda Cizrede 78, Silopide 6, Surda 16 ve Dargeçitte 10 olmak üzere 110 terörist etkisiz hale getirildi. Cizrede etkisiz hale getirilen 78 teröristten ikisinin YDG-Hnin ilçedeki üst düzey sorumluları olduğu açıklandı. Teröristlerin PTTye ait kargo araçlarına açtığı ateş sonucu ise kargo görevlisi Yılmaz Er hayatını kaybetti.

Surdan acı haber

Surda, PKKlıların Kanas ile açtığı ateşte uzman çavuş Yaşar Yeniören şehit olurken 4ü polis, 2si asker olmak üzere toplam 6 güvenlik görevlisi yaralandı

Ana Sayfaya Git