Giresun Yağlıdere ilçesinde aynı aileden 4 kişinin ölmesi ile sonuçlanan felaket kazanın sebebi kayganlaşan yol olarak açıklanırken, boğularak ölen bireyler için adeta matem havası vardı
Sabah saatlerinde Yeşilpınar Köyünden Yağlıdere beldesi yönüne giden Arif çınar yönetimindeki 28 RE 571 plakalı otomobil, Üçtepe Beldesi Gültepe mevkisinde karla kaplı yolda kontrolden çıkarak dereye yuvarlandı.
Kazada araçta bulunan Ali çınar ile eşi Rahime çınar, kızı Nuray ve torunu 3 yaşındaki Emine Yaren Kır olay yerinde hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Arif çınar ile İbrahim Ortak, Giresun Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
Giresun, fındığı ile tanınan ve Karadeniz Bölgesinin doğusunda yer alan il. Kirazın bütün dünyaya buradan yayıldığı kabul edilir.Karadenize kıyısı olan Giresun doğudan batıya Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu illeriyle çevrilidir. Trafik numarası 28dir. Yerli halkın çoğunluğunu çepniler oluşturur. 1500lü yıllardaki Osmanlı Tahrir Defterlerinde yöreye Vilayet-i çepni de denmektedir.
Giresun ili, Büyük Atatürkun 19 Mayıs 1919da Samsuna çıktıktan sonraki dönemde olan kişisel muhafızlarının (Topal Osman ve Silah Arkadaşları) memleketi olan bir ildir. Şehir, Aksu ve Batlama vadileri arasında denize doğru uzanan bir yarımada üzerinde kurulmuştur, tam karşısında Karadenizin bir adası olan Giresun Adası (Aretias) vardır. Giresun ili 1920 yılına kadar Trabzon iline bağlı kalmış, bu tarihte müstakil sancak, 1923 yılında ise il olmuştur. 1923 yılında Giresun ili, merkez Tirebolu ve Görele ilçesi ile bunlara bağlı Bulancak, Keşap ve Espiye bucaklarından ibaretti. 1933 yılında Şebinkarahisarın iliğinin kaldırılması ileŞebinkarahisar ve Alucra ilçeleri de Giresuna bağlanmıştır. 1934 yılında Bulancak, 1945 yılında Keşap, 1957 yılında Espiye, 1958 yılında Dereli, 1960 yılında Eynesil, 1987 yılında Piraziz ve Yağlıdere, 1992 yılında çanakçı, Güce, Doğankent ve çamolukilçelerinin kurulması ile ilçe sayısı 15 olmuştur.
Giresun, bir Miletos kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı Kerasusdur. İsminin, yabani kiraz ağaçlarından dolayı Kiraz diyarı olabileceği söylenir.
Giresun, 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiş olup, Eski Türklerde adı Vilayet-i çepnidir. Vilayet-i çepni güneyde Gümüşhane/Koyulhisar, Gürgentepe; doğuda Beşikdüzü Abdal Musa (Sis) dağının etekleri, Kürtün hattı iç kesimlere yayılan bölgedir. Türkmen boylarından olançepnilerin buraya Horasandan tarihi İpek Yolunun Gümüşhane,Kürtün civarındaki gümüş madenlerinin ve limanların güvenliğini sağlamak üzere gönderilmiş olabileceği belirtilmektedir.
Giresun çepnileri makamı Güvendi yaylasında bulunan Güvenç Abdal Hazretlerinin müridleriydiler. Giresun merkezi, 1397 yılından bu yana Türk toprağı olup düşman işgali görmemiştir.
Giresun isminin kökeni hakkında üç rivayet vardır. Rivayetlerden birincisi; Kerasus kelimesinden gelmektedir. Birinci rivyete göre bu isim, Kerasusta bol miktarda yetişen kirazdan gelmiştir. İkinci rivyete göre ise; Giresun denize doğru uzanan bir yarımadanın üzerine kurulmuştur. Bu yarımadanın şekli de boynuza benzemektedir. İşte bu sebepten Yunancada boynuz anlamına gelen Kerasdan türemiştir. Üçüncü rivayet ise Spartaküs isyanını bastıran ünlü Romalı General Kerasusa atfen verilmiş olmasıdır.