Görenler şaştı kaldı

20 santim boyundaki çekirge et yerken görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Kılıç, bölgede görülen etçil çekirgenin insanlara zarar vermediğini söyledi.

Haberler 07.08.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesinde yaklak 20 santimetre boyundaki çekirge, çiftçilerin verdii eti yerken görüntülendi. Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Klç, bölgede görülen etçil çekirgenin insanlara zarar vermediini söyledi.

Gercüe bal Pnarba Mahallesinde ba ve bahçe bakm yapan Süleyman Öner ve Tahsin Kaya, sulama yaptklar nanelerin içinde büyük bir çekirge fark etti. Yaklak 20 santimetre boyunda olan çekirgeyi iki üç yldr gören çiftçiler, önüne et brakt.

çiftçilerden Tahsin Kaya, televizyonda ve internette gördükleri ve etçil olduunu bildikleri çekirgeye yaptklar mangaldan kalan eti verdiklerini ve yemeye balaynca arp kaldklarn söyledi. Bu çekirgenin bitkilere zarar vermediini de gördüklerini ifade eden Kaya, Onlar kimse öldürüp zarar vermesin. Bunlar korumak lazm, bahçelere zarar vermiyor dedi.

LK DUYDUUMUZDA NANAMAMITIK

Süleyman Öner ise gördükleri çekirgenin et yediini dile getirerek, unlar söyledi: Bugün et vard ve eti dev çekirgeye uzatnca hemen yemeye balad. atk kaldk arkadamla. Etçil olduunu gözlerimizle görünce anladk. Bunlara kimse zarar vermesin çiftçi kardelerimizin ve herkesin inanmas için videoya çektik. çiftçi kardelerimize buradan sesleniyorum bu dev çekirgeler bahçelere ziyan vermez. Bunlar etçildir.

NSANA ZARAR VERMYOR

Dicle Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Klç da Gercü ilçesinde görülen çekirgelerin etçil olduunu ve sadece bu bölgede görüldüünü söyledi. Prof. Dr. Klç, insanlara zarar vermeyen bu çekirgelerin sadece doadaki dier böcek ve solucanlarla beslendiini belirterek, yumurtalarn da kn braktklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git