Gözler fiyat farkında!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren "Çok sayıdaki kamu müteahhidinin ayakta kalabilmek adına ümidi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenecek fiyat farkı çözümüne kalmıştır"

Haberler 09.04.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Müteahhitler Birlii (TMB) Bakan Erdal Eren, Rusya-Ukrayna savayla müteahhitlerin arlaan maliyet art basks altnda olduunu bildirerek, çok saydaki kamu müteahhidinin ayakta kalabilmek adna ümidi, Sayn Cumhurbakanmz tarafndan belirlenecek fiyat fark çözümüne kalmtr. ifadesini kulland.

Birlikten yaplan açklamada, müteahhitlerin yükselen maliyetleri nedeniyle zor durumda kalmas üzerine kamu projeleri için 24 ubat 2022de Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren ek fiyat fark düzenlemesinin sektörün içinde bulunduu ekonomik skntlar gidermenin çok uzanda kald aktarld.

MÜTEAHHTLERN BEKLENTS

Rusya-Ukrayna sava ile girdi maliyetlerindeki artn katlanarak devam ettiine iaret edilen açklamada, TBMMde kabul edilen torba yasaya eklenen önergeyle kamu projeleri için yeni fiyat fark ve tasfiye hakk getirildii bildirildi.

Açklamada görülerine yer verilen TMB Bakan Eren, düzenlemeyle getirilen tasfiye hakk için projelerde öngörülen yüzde 15 ilerleme orannn mevcut ihtiyaca cevap vermekte yetersiz olduunu savunarak, unlar kaydetti:

Bununla birlikte bu düzenleme kapsamnda tatmin edici bir fiyat fark uygulamas ile zaten son çare olan tasfiyeye gerek kalmayabilecektir. çok saydaki kamu müteahhidinin ayakta kalabilmek adna ümidi, Sayn Cumhurbakanmz tarafndan belirlenecek fiyat fark çözümüne kalmtr. Sayn Cumhurbakanmzn, mevcut artlar ve devam etmekte olan enflasyonu göz önünde bulunduran bir deerlendirme ile bu oranlar karlayacak bir fiyat düzenlemesini takdir etmelerini tüm sektör adna diliyorum.

Ana Sayfaya Git