Gümüşhanede seyir halde ilerleyen LPG yüklü tanker ile içinde hakemlerin bulunduğu şahsa münhasır aracın çarpışması sonucunda 2si ağır 4 yaralı kayıtlara geçti. Salih Uslu, Aykut Özmazı, Gökmen Karataş kaldırıldıkları Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı
Edinilen bilgiye göre, Rizeye futbol maçı yönetmeye giden hakemlerden Ramazan Koca yönetimindeki 34 PG 8951 plakalı otomobil, Erzincan istikametinden Pirahmet kavşağına kontrolsüz çıkınca Gümüşhane-Bayburt istikametine giden Salih Erden yönetimindeki 25 LP 444 plakalı LPG yüklü TIRla çarpıştı.
Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Koca ile araçta bulunan Kayseri ve Sivas bölgesi hakemlerinden Salih Uslu, Aykut Özmazı, Gökmen Karataş kaldırıldıkları Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Araçta sıkışan bazı yaralıların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldığı kazada yaralılardan sürücü Koca ile Salih Ulunun durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan, Türkiyenin bir ilidir. Doğuda Bayburt, batıda Giresun, kuzeyde Trabzon ve güneyde Erzincan ile komşudur.
Gümüşhane adı şehre sonradan verilen bir isimdir. Osmanlı Maliye Kayıtlarında dahi ilk kez 18. yüzyılda Gümüşhane adıyla resmi kayda geçmiştir. Bunun öncesinde şehir merkezi 1200 yıldan uzun bir süre Canca adıyla, ilçeleriyle birlikte bölge adı olarak ise binlerce yıl boyunca Khalybia/Haldiya olarak anılagelmiştir. Gümüşhane kelime anlamı itibariyle Türkçe: Gümüş + Farsça: Hane/Yurt/Diyar sözcüklerinin birleşiminden oluşup Gümüş Evi/Diyarı anlamına gelmektedir.
Argyropolis adı milliyetçilik akımından etkilenen kesimlerce şehre sonradan verilen isim olup Yunanca Gümüşhane anlamına gelmektedir.Yunanca: υοο: ο argyros gümüş + ο (polis) kent. Khalybia adı Gümüşhane yöresine Antik çağlarda verilmiş bir isimdir.Yunanlar Karadeniz Bölgesinde yaşayan yerli kabilelere mesleklerine, yaşadıkları yerlere ya da göze çarpan özelliklerine göre isimler vermişlerdir. Gümüşhane yöresi daha o yıllarda işletilmeye başlanan madenleriyle özellikle de karbonlu demiriyle meşhur olduğundan bölgeye Khalybia (Khalyps: Yunanca demir + ia/ya: ülke-bölge belirten son ek = Demir Diyarı) adını vermişlerdir. Doğu Karadenizde maden işiyle uğraşan yerlileri de Khalyb olarak anmışlardır. Canca adı daha çok Gümüşhane ilinin merkez ilçesini tanımlamakla birlikte ilk kez 6. yüzyılda Bizans Tarihçisi Prokopiusun Yapılar isimli eserinde Tzantzakhon/Tzantzak olarak geçmektedir.O tarihten, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerine dek en az 1200 yıl boyunca şehir merkezi bu isimle anılmıştır.