Günlerdir arıyorlar!

Tunceli'de kayıp Uzman Çavuş Güneş ile üniversite öğrencisi Doku'yu arama çalışmaları sürüyor

Haberler 25.04.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 111 gündür haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Doku ile JAK timlerinin Munzur çaynda yapt tatbikat srasnda botun devrilmesiyle akntda kaybolan Jandarma Uzman çavu Ylmaz Günei arama çalmalar devam ediyor.

Doku (21) ve Günei (36) bulmak amacyla yürütülen çalmalara l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekiplerinin yan sra çeitli kentlerden gelen Jandarma Özel Asayi Komutanl (JÖAK) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sualt Arama Kurtarma (SAK) ekipleri, Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler, jandarma karma timleri ile jandarma personeli 3 dedektör köpekle katld.

JÖAK, JAK, SAK ve dalgç polisler ile AFAD ekiplerinden oluan 4 ekip, Uzunçayr Baraj Gölünde dal yaparak ve kylarda tekne ve botlarla arama gerçekletirdi.

GÜNLERDR ARIYORLAR

Jandarma karma timleri Munzur çaynda, jandarma personeli de dedektör köpeklerle Uzunçayr Baraj Gölü kysnda arama yaparak çalmalara destek verdi. Ekiplerin youn çalmalarna ramen Güne ve Doku bulunamad.

Arama çalmalarn izleyen Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, gazetecilere yapt açklamada, ellerinde Gülistann Munzur Üniversitesine ait güvenlik kameralarndan aldklar görüntüsünün bulunduunu söyledi.

Görüntülerin netletirilmesi için daha önce savclk tarafndan Malatya ve Ankaradaki kurumlara gönderildiini ve sonuç alnamadn belirten Doku, Bu görüntüde 1,5 kilometre uzaklktaki Dinar Köprüsü görülüyor ve o gün sis olduu için görüntü net deil. Eer bu görüntüyü Türkiye veya yurt dnda netletirebilecek bir kurum bulabilirsek en azndan Gülistann kaybolduu gün bana ne geldiini veya akbetini bilebiliriz. Bunun için bu görüntüleri netletirebilecek kurumlardan destek istiyorum. diye konutu.

Kardei Gülistandan 111 gündür haber alamadklarn anlatan Doku, baraj suyunun tamamen boaltlmasn ve aramalarn bu ekilde devam etmesi için valilikten talepte bulunduklarn ve konunun incelendiini sözlerine ekledi.

OLAYLARIN GEçM

Tuncelide 17 Martta JAK timlerinin Munzur çaynn Anafatma mevkisindeki görev öncesi yapt tatbikat srasnda botun devrilmesi sonucu suya düen arama kurtarma timindeki 4 askeri personelden 3ü kendi imkanlaryla kurtulmu, Jandarma Uzman çavu Ylmaz Güne akntya kaplarak kaybolmutu.

Ekipler, Munzur çay kysnda yaptklar aramada iki rafting kürei bulmutu.

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, Dokuyu bulmak için çalma balatmt.

Ana Sayfaya Git