Valilik konu hakkında açıklama yaptı. Bu olayı yapan kişi tespit ettik. Kuvayi Milliye liderlerinden birinin torunu E.D arkadaşıyla tartıştıktan sonra bu olayı gerçekleştirmiştir denildi.
Dün sabah saatlerinde Yeşilköy Mahallesindeki mezarlığa giden vatandaşlar, şehit mezarlarının tahrip edildiğini, bayrak direklerinin yerinden söküldüğünü ve bir bayrağın da yakıldığını gördü. İhbar üzerine jandarma ekipleri mezarlığa giderek incelemelerde bulunurken, Kuvayi Milliye liderlerinden Kara Hasan Paşa, Mustafa Paşa ile şehit polis memuru Akif Şakir ve şehit Jandarma Uzman çavuş Ayhan Kasapın mezarlarının tahrip edildiği, mezar başlarındaki Türk bayraklarının asılı olduğu direklerin söküldü ve bir bayrağında yakıldığı tespit edildi.
Dörtyol Belediye Başkanı MHPli Yaşar Toksoy da zabıta ekipleriyle birlikte mezarlığa giderek incelemelerde bulundu. Toksoy, İlçemiz Yeşilköy Mahallesinde bulunan asri mezarlığında çirkin saldırı vuku buldu. Milli Mücadele Kahramanları, ilk Kuvayi milliye hareketinin yol başçısı Kara Hasan Paşa ve silah arkadaşları, asker, polis şehitlerimizin mezarları ve şanlı Türk bayrağımıza çirkin saldırı yapan kişi ve kişileri nefretle kınıyorum. Konunun takipçisi olacağız diye konuştu.
VALİLİK: YAPAN TESPİT EDİLDİ
Hatay Valiliğinden de yapılan açıklamada şöyle dendi:
21 Şubat 2016da saat 12.00 sıralarında gelen bir ihbar üzerine belirtilen yere intikal eden güvenlik birimleri bazı şehit mezarlarının tanıtıcı mermerlerinin kırıldığını, bayrak direkleri ile birlikte bayraklarının yerinden söküldüğünü ve bayrağın yakıldığını tespit etmişlerdir. Konu ile ilgili başlatılan çalışmalar neticesinde daha önce psikolojik sorunlarından dolayı Askerliğe elverişli değildir raporu aldığı belirlenen E.D. adlı şahsın, mezarlıkta defnedilmiş olan Kuvayi Milliye liderlerinden birinin torunu ile aynı gün içinde tartıştığı, yaklaşık bir saat mezarlıkta kalan ve aşırı alkollü olan E. D. adlı şahsın, saat 01.30 sıralarında O. D. ve H. Ö. tarafından mezarlıktan alındığı verdikleri ifadelerden tespit edilmiştir. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen E. D. adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Tahrip edilen mezar taşları, bayrak ve bayrak direklerinin yenilenmesi için çalışmalar başlatılmış, bunun yanı sıra Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığınca şehit mezarlığı bölgesinde devriye planlaması yapılmıştır.
Dörtyol, Hatayın ilçelerindendir.
İlçe Doğu Torosların uzantısı olan Nur Dağları (Amanos) ile Akdenizin İskenderun Körfezi arasında Kuzey-Güney doğrultusunda uzanan Dörtyol ve Payas Alüviyal ovalarından meydana gelmiştir. Doğusunda Nur Dağlan ve Hassa ilçesi, batısında Akdeniz ve İskenderun Körfezi, Kuzeyinde Erzin ilçesi ve güneyinde ise İskenderun ilçesi bulunmaktadır. İklimi; yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olup, tipik bir Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlçede yağışlar yağmur şeklinde olup, Türkiyede Rize ilinden sonra en fazla yağış alan merkezlerdendir. İlçe merkezinin denizden yüksekliği 70 mdir. En çok yağış şubat, mart, nisan ve aralık aylarında, en az yağış ise ağustos ayında yağmaktadır. İlçede kar dağlık yüksek kesimlere düşmektedir. İlçede en düşük sıcaklık -7.0 C olarak 1985 yılında gerçekleşmiştir. İlçede don hadisesi genellikle mart ayında görülmekte olup, nadiren de olsa kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında da görülmektedir. İlçenin yüzölçümü 504 Km2dir.
İlçenin 2012 yıl sonu itibariyle ilçenin nüfus sayımı sonuçlarına göre toplam nüfusu 151.837dir. İlçe merkezi nüfusu ise 75.110dur.
İlçeye bağlı 6 köyde toplam 5.451 kişi yaşamaktadır. Yeni idari yapı ile oluşan belde belediyeleri altıya yükselmiş olup, toplam nüfusları 76.727dir.
İlçe genel nüfusunun %47si ilçe merkezinde %49u belde belediyelerinde ve %4ü ise köylerde yaşamaktadır. çalışan nüfusun genel nüfus içindeki oranı %30dur. çalışan nüfusun meslek gruplanna göre %20si memur, %40ı sanayi kolunda çalışan işçi, %15i esnaf ve serbest meslek erbabı ve %25i ise tarım kolunda çalışmaktadır.
İlçede Merkez Dörtyol Belediyesi olmak ilçeye bağlı 6 köy bulunmaktadır. Ancak iki köyü (çat, Kapılı) yazın meskun olup, kışın değişik yerlerde ikamet etmektedirler.
İlçe genel olarak toplu yerleşim düzenine hakimdir.
İlçenin il bazında diğer ilçelere nazaran Sosyal, Kültürel ve Ekonomik yönden iyi konumdadır. Hızlı ve planlı yapılaşma ile metropol bir yerleşim alanıdır. İlçe halkının bir kısmı yaz aylarında deniz kenarındaki dinlenme yerlerine ve bir kısmı da hemen yanındaki yaylalara göç etmek suretiyle günlük yaşantılarını sürdürdükleri gözlenmektedir.Ve her kışa yaklaşırken İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali yapılmaktadır.
İlçede sağlık hizmetleri 150 yataklı Devlet Hastanesi, 13 Sağlık Ocağı, 2 Sağlık Evi, I Halk Sağlığı Laboratuvarı, 2 tane 112 acil yardım kurtarma istasyonu, 1 Ana çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi ile yürütülmektedir.
Sağlık kuruluşlarımızda aile planlaması, aşılama çalışmaları, çevre sağlığı ile halk sağlığı hizmetleri aksatılmadan yürütülmeye çalışılmaktadır.
İlçe sınırlan içerisinde bulunan Demir-çelik fabrikası ile Petrol boru hattı ve Gaz dolum tesisleri ile Özel Sektöre ait çok sayıda haddehaneler, un fabrikası, meyve suyu ve meyve paketleme tesisleri ile tarım işletmelerinde istihdam edilen nüfus çalışma hayatına canlılık kazandırmaktadır.
Yörede ziraatın yoğun olması dolayısıyla ilçe dışından mevsimlik işçi gelmektedir.
İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Gıda, barınma, iş kurma ve nakdi yardım gibi çeşitli yardımlar muhtaç olan ailelere yapılmaktadır.