Hava saldırısında bacakları kopan Suriyeli Abdulbasit protez istiyor

Suriye'nin İdlib kentindeki hava saldırısında annesi ve kız kardeşini kaybeden, 2 bacağı diz üstünden parçalanan 10 yaşındaki Abdulbasit Alsatouf, tekrar yürümek için protez istiyor.

Haberler 04.03.2017 - 11:45 Son Güncelleme : 04.03.2017 - 11:47

Suriyeli Abdulbasit Alsatouf, hava saldrsnda iki baca da kopunca 17 ubatta nsan Hak ve Hürriyetleri (HH), nsani Yardm Vakfna araclyla tedavi için Hatay Devlet Hastanesine getirildi. Ayn saldrda annesi ve küçük kz kardei ölen Abdulbasit Alsatouf, tedavisinin ardndan taburcu edildi. Reyhanl lçesinde oturan daysnn evinde kalan Alsatouf, tekrar yürüyebilmek için protez bacak istiyor. Ölen annesi Meryem ve 3 yandaki kardei Ruba için büyük ac çektiini belirten Abdulbasit Alsatouf, Savata benim gibi yaralanan çocuklara protez bacak takmak için okuyup doktor olmak istiyorum dedi.

HAVA SALDIRISINDA E VE 1 çOCUUNU KAYBETMT

Hava saldrsnda ei ve 1 çocuunu kaybeden baba Taan Alsatouf, bacaklar kopan olunun yan sra 5 yandaki kz ile damadnn da yaralandn söyledi. Baba Alsatouf, Olay günü bahçede öle yemei yiyorduk. Helikopterin att varil bombas evimize isabet etti. Eim ve kzm öldü. Dier kzm ile damadm yaraland. Halen Hatayda tedavi görüyor. Olum Abdulbasit iki bacan kaybetti. Daha öncede babam ve kardeim de bir hava saldrsnda öldü. imdiki halimize ükrediyoruz. Tekrar Suriyeye gitmeyi düünmüyorumdiye konutu.

Ana Sayfaya Git