Her yer yanıyor

Bakan Pakdemirli '7 ilde 36 noktada orman yangınları devam ediyor. Antalya'da 3 can kaybımız var.' dedi.

Haberler 30.07.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ve çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ile Antalyann Manavgat ilçesindeki Orman Yangn Yönetim Merkezinde gazetecileri yangnlarla ilgili bilgilendirdi.

3 BAKANDAN ÖNEML AçIKLAMALAR

Bakan Pakdemirli, ülke genelindeki yangnlara havadan ve karadan müdahale edildiini belirterek, 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bin personelle yangnlarla mücadele ediyoruz. dedi.

Yangnlarn mutlaka kontrol altna alnacana deinen Pakdemirli, ciddi bir koordinasyon kurduklarn bildirdi.

Yangnlarda oluan hasarlarla ilgili bilgi veren Pakdemirli, Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre, 150 büyükba, bin küçükba, 6 bin dekar tarm arazisi ve 500 dekar arlkl muz serasnda zarar var. diye konutu.

Pakdemirli, zarar tespitlerinin devam edeceine deindi.

Mulann Milas ilçesindeki yangn hakknda konuan Pakdemirli, Güvercinlikte bir otelin boaltlmas söz konusu oldu ve tahliye balad. ifadesini kulland.

Pakdemirli, Yangnlarn sebebiyle ilgili çok yönlü soruturma ve aratrma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yaplyor. dedi.

BÖLGEDEK HASARLAR TESPT EDLYOR

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum da bölgede incelemelere katldn belirtti.,

Manavgattaki orman yangnna ilikin Kurum, Yangnn söndürüldüü alanlarda hasar tespit çalmalarn balattk. dedi.

Tüm kurumlarn yangnla mücadele çalmasna katldn vurgulayan Kurum, Devletin tüm imkanlar Antalyamz için, Manavgatmz için seferber edilmi durumda. Tüm ekiplerimiz sahalarda. ifadesini kulland.

Yerleim yerlerindeki hasarlar hakknda bilgi veren Kurum, 76 yap, 155 bamsz bölüm incelendi ve bu çerçevede 77 bamsz bölümün yanarak acil ar hasarl veya ykk olduunun tespiti yapld.

VATANDALARIN HTYAçLARI KARILANIYOR

Dileri Bakan çavuolu da dünden itibaren yangn bölgesinde olduklarn ve çalmalar yakndan takip ettiklerini bildirdi. Yangnn çk nedenleri ile ilgili çalma yürütüldüünü aktaran çavuolu, Cumhurbakanmzn talimatyla tüm birimlerimiz bu yangnlarn neden çktyla ilgili gerekli soruturmay yapyor. dedi.

Bir yandan söndürme çalmalar sürerken, dier taraftan da yardm çalmalar yapldn anlatan çavuolu, 6 noktada Kzlay scak yemek servisi yapyor, dier giyecek gibi acil ihtiyaçlarn karlanmas için muhtarlarla bir iletiim a oluturuldu. Vatandalarmza yardmlar zamannda ulatrmak için AFADn koordinasyonunda bir lojistik merkezi oluturuldu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git