H.K.G. davasına yayın yasağı geldi

Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ile ilgili davanın ilk duruşmasında baba Gümüşel ve Kadir İstekli hâkim karşısına çıktı. Davaya yayın yasağı getirildi.

Haberler 31.01.2023 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hiranur Vakfının kurucusu Yusuf Ziya Gümüşelin kızı H.K.G.nin 6 yaşında evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli sanık olarak duruşmaya getirilirken Anne Fatma Gümüşel ise mazeret bildirerek sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşelin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve bir sonraki duruşmanın 27 Şubat saat 9.30da görülmesine hükmetti. Duruşmaların genel ahlak gerekçesiyle kapalı görülmesine karar veren mahkeme Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katılma talebi dışında baroların ve sivil toplum kuruluşlarının davaya katılma talebi reddetti.

DAVA ERTELENDİ

İddianamede zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı ve cinsel saldırı suçlarından Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

Kartalda bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi 2inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmayı çok sayıda gazeteci, avukat, siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu izledi. Adliye etrafında polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşmayı izlemek için çok sayıda İsmailağa cemaati üyesi de adliyeye gelerek, yaşananları protesto etti.

Ana Sayfaya Git