İHD'de şok operasyon

Terör soruşturması kapsamında İHD Diyarbakır Şubesinde şok arama yapıldı. Çok sayıda evrak ve dosyalara el konulurken, Kurul üyesi Ferhat Berkpına ise gözaltına alındı.

Haberler 04.02.2022 - 02:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD), Diyarbakr ubesine, sekreter Ferhat Berkpnarn terör örgütü PKK ile temasnn tespiti üzerine operasyon düzenlendi. Evinde de arama yaplan FBerkpnarn kardeinin, HDP Diyarbakr milletvekili Semra Güzelin sevgilisi Volkan Bora ile birlikte öldürüldüü ve akrabalk ilikilerinin olduu belirlendi.

Adyaman Cumhuriyet Basavcl koordinesinde, Adyaman l Jandarma Komutanl Terörle Mücadele ve stihbarat ube müdürlüklerine bal ekiplerce terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve yapsnn çökertilmesine yönelik çalmalar sürüyor.

YAKALAMA KARARI çIKARILDI

Terör örgütü ile temasnn olduu, kardeinin, HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel ile fotoraflar ortaya çkan PKKl terörist Volkan Bora ile Adyamanda 2017de hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildii, Volkan Bora ile akrabalk ilikisinin bulunduu iddiasyla HD Diyarbakr ube Sekreteri Ferhat Berkpnar hakknda yakalama karar çkarld.

Emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonda Ferhat Berkpnar gözaltna alnd. HD ube binas ile evinde de arama yaplan üphelinin, soruturmann yürütüldüü Adyamana gönderilecei örenildi.

HD BAKANI ZEYTUN

Oprasyon sonras HD binasnda açklama yapld. HDli yöneticilerin yan sra Diyarbakr Barosu, Türkiye nsan Haklar Vakf (THV) ve çok sayda sivil toplum örgütü temsilcisi açklamaya katld.

HD ube Bakan Abdullah Zeytun, Adyaman Cumhuriyet Basavclnn soruturmas kapsamnda hem derneklerine hem de yöneticileri Berkpnarn evine operasyon yapldn söyledi. HDnin 35 yldr insan haklar mücadelesi verdiini iddia eden Zeytun, nsan haklar faaliyetlerinden kimse suç çkaramaz. Bizler uan için arama ve basknn ne için yapldnn bilgisine sahip deiliz. Soruturma dosyasnda kstllk karar bulunduu gerekçesiyle tarafmza herhangi bilgi belge verilmedi. Yaplan arama ileminde alkonulan evrak bilgi ve belgelere dair erhlerimiz dahi tutanak altna alnmad. Gerek savcln gerekse de kamu görevlilerin suç ilediini görüyoruz. Bu konuda da gerekli hukuki ilemleri suç duyurular da yapacaz iddiasnda bulundu.

EREN: BURASI YER DEL, DERNEK

Diyarbakr Baro Bakan Nahit Eren ise HDnin kapsnn çilingirle açlmasn kabul etmediklerini ifade ederek, bu durumun tutanaa geçirilmesine de izin verilmediini öne sürdü. Adyamanda balatlan soruturma kapsamnda hakknda gözaltna alnan Berkpnarn i yerinde arama yaplmas talimatnn bulunduunu ancak HDnin bir i yeri olmadna iddia eden Eren, Buras dernek. ube yetkililerine haber verilmeksizin ubesinin kapsnn zorla açlarak arama yaplmasn kabul etmiyoruz. Birazdan itirazlar yapacaz. HDye yaplan baskn knadm belirtmek istiyorum diye kaydetti.

ABA: HDY BOMAK STYORLAR

THV Diyarbakr Temsilcisi Murat Aba ise 35 yldr faaliyetlerini yürüten bir kurumun binasna baskn yapldna iaret ederek, HD kadim bir geçmie sahip. Bunu bomaya çalan bir durumla kar karyayz. Antidemokratik uygulamay kabul etmeyeceiz. HD her zaman dik durmutur ve bundan sonra da çalmalarna devam edecektir diye belirtti. Ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan HDli Zeytun, Berkpnarla ilgili olmayan belgelere de el konulduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git