İndirimsiz müebbet!

Benzinle yaktığı eşi Güllü Yılmaz'ın ölümü, kızı Dilek'in de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Can Yılmaz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 31.03.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ei Güllü Ylmaz yakarak öldüren Can Ylmaza indirimsiz arlatrlm müebbet hapis cezas verildi.

Diyarbakrn Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde ei Güllü Ylmaz yakarak öldüren Can Ylmaz, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme ve olas kastla yaralamadan yargland davada indirimsiz arlatrlm müebbet hapis cezasna hükmedildi. Olay günü kz Dileki yakarak yaralayan Ylmaza olas kastla yaralamaktan ise 6 ay hapis cezas verildi. Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda, tutuklu sank Ylmaz, avukat Halil brahim Demirkapu, Güllü Ylmazn annesi Remziye Saln ve avukatlar eyma Onur, Gevriye Atl, çidem Sevimli ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlnn avukat Elif Asl ahin hazr bulundu.

SAVCI MÜTALAASI TEKRARLANDI

Cumhuriyet Savcs bir önceki celsede, ee kar canavarca hisle kasten öldürme suçundan ve olas kastla yaralama yönünden ceza istemiyle verdii mütalaasn tekrarlayarak, Ylmazn tutukluluunun devamna karar verilmesini talep etti.

TASARLAYARAK ÖLDÜRMEKTEN CEZA STEND

Güllü Ylmazn avukatlar, Can Ylmazn ee kar canavarca hisle kasten öldürme suçundan deil, tasarlayarak canavarca hisle öldürme suçundan, kzn yaralamaktan olas kastla deil, canavarca hisle öldürmeye teebbüs suçundan cezalandrlmasn talep etti.

AIRLATIRILMI MÜEBBET HAPS CEZASI VERLD

Mahkeme, Ylmaza ee kar canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçunu ilemekten arlatrlm müebbet hapis cezas verdi. Mahkeme, Ylmaz hiçbir ceza indirim hükmünden yararlandrmad. Mahkeme Ylmaza kz Dilek Ylmaz kasten yaralamaktan 6 ay hapis cezas verdi.

ADL MERCLER KORUMADI

Mahkemenin ardndan, davann avukatlar adliye önünde açklama yapt. Açklamay yapan davann avukat ve Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezi Üyesi çidem Sevimli, Güllü Ylmazn ei tarafndan sistematik iddete uradn dile getirerek, öldürülmeden önce urad iddet nedeniyle adli mercilere bavuru yaptn belirtti. Bavuru yaplmasna ramen Güllü Ylmaza koruma karar verilmediini hatrlatan Sevimli, 15 gün sonra Güllü tekrar iddete maruz kalyor. Bu sefer sadece 7 günlük bir koruma karar veriliyor ve son iddetin üzerinden bir ay geçmeden Güllü Ylmaz ei tarafndan yaklarak katlediliyor dedi.

Yarglamann balamasyla kadn kurumlarnn dosyaya müdahillik talebinin kabul edilmediini dikkati çeken Sevimli, öyle dedi: Bu gün karar durumas görüldü. Biz, faile tasarlayarak öldürmekten cezalandrlmasn talep ettik. Faille, ee kar canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas verildi. Karar bizim için sevindiricidir. Her defasndan buradan cezaszl haykrdk. Ama bu gün iyi bir ceza çkt.

Ana Sayfaya Git