İranlılar boya ve su festivalinde doyasıya eğlendi

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek Van'a gelen İranlı turistler, kendileri için düzenlenen ‘Boya ve Su Festivali'nde doyasıya eğlendi.

Haberler 12.08.2024 - 10:56 Son Güncelleme : 12.08.2024 - 10:56

Her tatil fırsatını değerlendirmek için Vana gelen İranlı turistler, turizm sektörü başta olmak üzere bütün esnafa katkı sunuyor. Okulların tatil olması hasebiyle Vana gelen İranlı turistler, turizm acenteleri tarafından düzenlenen Boya ve Su Festivaline katıldı. Gevaş ilçesinde düzenlenen festivalde, boyaya bürünen İranlılar daha sonra Van Gölünün serin sularına kendilerine bıraktı.


Festivalle ilgili açıklamada bulunan turizmci Ebubekir Zirek, Gevaş, şirin bir ilçemiz. Vandan 40-50 kilometre uzak olsa dahi, Vana gelen turistlerin Gevaş esnafına ve halkına katkı sunmaları için böyle bir girişimde bulunduk. Gevaşta günlük aktiviteler yapabilecek çok güzel sahiller var. Bu sahiller halkımız başta olmak üzere İran, Irak ve yerli turistlerin hizmetindir dedi.


İşletmede farklı festivaller düzenlediklerini aktaran Zirek, Dönem dönem bu festivalleri yapıyoruz. Bu seferde İranlıların çok sevdiği boya ve su festivalini düzenledik. Günlük bazlı sürekli bu etkinlikleri yapıyoruz ifadelerini kullandı.
İranlılar ise Vanda olmaktan ve festivale katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Ana Sayfaya Git