İstanbul Beyoğlu'nda polisi alarma geçiren şüpheli, paket fünye ile patlatıldı bakın içinden ne çıktı?

İstanbul, Karaköy-Taksim tünelin bağlantılı sokağında, bir bankanın önüne konan karton kutular pakin yarattı. Bomba olabileceği şüphesiyle trafiğe kapatıldı. Geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye bomba uzman ekipleri çağırıldı. Tramvay seferleri durduruldu. Trafikte uzun kuyruklar oluştu. Uzman ekipler şüpheli paketleri fünye ile patlattı. Kolilerin içinde çöp çıktı.

Haberler 22.02.2016 - 17:39 Son Güncelleme : 22.02.2016 - 17:39

Beyoğlunda çöp poşetinin yanına bırakılan karton kutular polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanlarının fünye ile patlattığı kutudan çöp çıktı.

Karaköy Tersane Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinin önüne bırakılan şüpheli karton kutuları gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak paketlerin çevresini şeritle kapattı. Bölgeye yaya girişini engelleyen polisler, olay yerine bomba imha uzmanı çağırdı. Bomba imha uzmanı gelince tedbir amacıyla Tersane Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı. Ayrıca, Taksim-Karaköy arasındaki tramvay seferlerine de ara verildi.

Bomba imha uzmanının fünyeyle patlattığı kutulardan çöp çıktı. çevrede paniğe neden olan paketler, polis tarafından emniyete götürüldü. Yolun trafiğe kapatılması sebebiyle Unkapanı Atatürk Köprüsü Taksim istikametinde uzun araç kuyruğu oluştu.

Karaköy, İstanbulun Beyoğlu ilçesine bağlı semt. Bankaları ve iş hanlarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Galata semtinin modern adıdır. Tarih boyunca bir liman ve ticaret merkezi olma özelliğiyle ön plana çıkmıştır. Boğaziçinin Avrupa tarafında Haliçin ağzında yer alır. Karaköy, şehrin çok tarihsel bölgelerinden ve en eskilerinden biridir. 19. yüzyılın son çeyreğinde Osmanlı Devletinin finans merkezi haline gelmişti. Bugün ise, önemli bir ticaret ve ulaşım merkezidir.

Bölge Karaköy Meydanından kendisini çevreleyen semtlere bağlanır. Güneybatıda Galata Köprüsü Karaköyü Eminönüne bağlar. Tersane Caddesi batıda Azapkapıya, Voyvoda Caddesi kuzeybatıda Şişhaneye, Yüksek Kaldırım Caddesi kuzeyde Beyoğluna, Kemeraltı ve Necatibey Caddesi kuzeydoğuda Tophaneye açılır. Karaköy bölgesi 19. yüzyılda, bankaların ve sigorta şirketlerinin toplanma yeriydi. Ayrıca günümüzde mekanik, elektrik, elektronik ve su tesisatı ekipmanlarının kolaylıkla bulunabileceği yerlerden biridir.

Karaköy, Bizans zamanından beri bir liman alanına sahipti. Haliçin kuzey sahili yerleşim için ayrıydı. Yaklaşık Milattan Sonra 1000 civarında, Bizans İmparatoru Cenovalı tüccarlara bu bölgede yerleşme ve iş yapma iznini vermiş ve garantilemişti. Cenovalılar kendilerini ve ambarlarını korumak için dayanıklı istihkamlar yaptılar. Ceneviz duvar kalıntıları hl görülebilir. Fakat Galata Kulesi onların içinde görülebilen duvarlardaki en yüksek ve en kuvvetli noktadır. 15. yüzyılda Galata bir İtalyan şehrine benziyordu.

1453te İstanbulun fethinden sonra, bölge üç yerleşim kategorisine sahipti; Ceneviz, Venedik ve Katalan tüccarları; Ceneviz ve Osmanlı vatandaşları ile Rum, Ermeni, Gürcü ve Yahudiler. Nüfus kompozisyonu kısa zaman içinde değişti. 1478 nüfus sayımına göre bölgenin hemen hemen yarısı Müslüman idi.

1500 yılından itibaren, daha çok İspanyol engizisyonundan kaçan Sefarad Yahudileri buraya yerleşti. Karaköy, 1854-1856 Kırım Savaşı için savaşmaya gelen Avrupalıların ikinci akınına maruz kaldı. Savaş için gelen Britanyalı, Fransız ve İtalyan birleşik güçlerinin akınıydı. Rıhtım eksikliği, ordunun ve askeri ekipmanlarının boşaltılmasını zorlaştırdı. Bir Fransız şirketi 1879da Karaköye bir iskele yapmak istedi, ancak 1895 yılında bitirilecekti.

19. yüzyılın son on yılında Karaköy kendini bankacılık bölgesi olarak geliştirdi. Osmanlı Bankası buraya merkezini kurdu. İtalyan ve Avusturya sigorta şirketleri şube ofislerini açtılar.

20. yüzyılda ticaret aktivitelerinin artması ile liman gümrük binaları, yolcu terminali ve deniz antreposu ile genişledi. Karaköy ayrıca, iskele boyunca yer alan Yunan tavernaları ile meşhur hale geldi. Ekim Devrimi (1917) sonrası Rusyadan kaçan binlerce Beyaz Rus bu alana geldi ve yerleşti.

internet ajans

Ana Sayfaya Git