İstanbul Şişlide bulunan Zorlu Centerda yangın çıktı, binayı dumanlar kapladı. İçerde bulunanlar hızlı bir şekilde tahliye edilmeye çalışılıyor.
Zorlu Centerın kafetarya bölümünde yangın çıktı. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Zaman gazetesinde yer alan habere göre bütün her tarafı dumanların kaplamasıyla bina içinde bulunan kişilerin hızlı bir şekilde tahliye edilmeye çalışıldığı öğrenildi.
Beşiktaş Zincirlikuyuda bulunan Zorlu Centerın 1. Blok 17. katında henüz bilinmeyen bir nedenle daha önce de yangın çıkmış 1 kişi ölmüş, 6 kişi de hafif şekilde yaralanmıştı.
Şişli, İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. 25 mahallesi bulunan Şişli, doğuda Beşiktaş, kuzeyde ve batıdaKağıthane ve güneyde Beyoğlu ilçeleri ile komşudur.
Denize sahili olmayan Şişli ilçesinde çok sayıda tarih eser, iş yeri, modern ticaret merkezi, kültür ve sanat merkezi bulunmaktadır. 1954te ilçe olan Şişli ilçesi 1987de, Kağıthanenin ayrı bir ilçe olup ayrılmasıyla coğrafi olarak ikiye bölündü. Kuzeyde yer alanAyazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri bir öbek oluştururken, geride kalan diğer mahalleler gene ayrı bir öbek oluşturdular.Büyükdere Caddesiyle birbirine bağlı olan bu iki öbekten kuzeyde olanı 2012 yılında Şişliden ayrılarak Sarıyere bağlandı.
İlçenin en eski mahallesi olan Tatavlanın (Kurtuluş) 16. yyda kurulduğu ileri sürülür. Eremya çelebi Kömürcüyana göre 17. yyda Taksimden Pangaltıya doğru uzanan yolun iki yanında mezarlıklar; 18. yyda Şişli ve Mecidiyeköyyörelerinden bağlar ve bostanlar yer alıyordu. Balmumcu çiftlik-i Hümayunu Şişliye kadar uzanıyordu. 18. yyın sonlarında Teşvikiye Camiinin bugünkü yerinde bir mescit olduğu bilinir. Bu caminin avlusundaki III. Selimin diktirdiği nişan taşı 1790/91 tarihlidir.[3]
Mekteb-i Harbiye, Maçka Silahhanesi gibi askeri yapılar, Fransızlara veErmenilere ait kilise, okul ve mezarlıklar, yerleşme alanının 19. yüzyıldan başlayarak Harbiye, Pangaltı ve Maçkaya doğru yayılmaya başladığını gösterir. Abdülmecid döneminde (hükümdarlığı 1839-1861) imparatorluğun sınır bölgelerindeki yurtlarından olan birçok göçmen Şişlinin hemen kuzeydoğusunda bulunan arpa tarlaları ve dutlukların olduğu alana yerleştirildiler. Bu kırsal yerleşim yerine padişahın adıyla Mecidiyeköy denmiştir.
1870te çıkan Büyük Beyoğlu Yangınında evsiz kalan Levantenler ve gayrimüslimler Harbiye çevresinde inşa edilen kagir binalara taşınmışlardır. 1870lerde, Matbaa-i Osmaniyeyi kuran Osman Bey de Harbiye ile Şişli arasında geniş bir arazi satın alarak bu arazide konak yaptırmıştır. Feriköyde ilk bira üretim tesisinin (Bomonti Bira Fabrikası) kurulması ve Şişli Etfal Hastanesinin açılışı da 1890lara rastlar.
Gene 19. yyın son çeyreğinde Harbiye, Nişantaşı ve Teşvikiyede birçok konak inşa edilmeye başlamıştır. Taksimden yapılan atlı tramvay seferleri ilk kez 1881de Şişliye kadar uzanmış, 1913te elektrikli hale gelen tramvay hattının daha fazla uzatılmasına ihtiyaç olmadığı düşünülerek tramvay deposu da (bugün Cevahir Alışveriş Merkezi) Şişli ileMecidiyeköy arasında inşa edilmiştir. İstanbuldaki önemli anıtlardan biri olan Abide-i Hürriyet de 1911de açılmıştır.