İşte sağlık emekçileri!

Sağlık çalışanları karlı yolları aşarak vatandaşlara Kovid-19 aşısı ulaştırıyor

Haberler 09.02.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda a çalmas yürüten mobil salk ekipleri, zorlu k koullarnda hizmet veriyor.

Salk ekipleri, kar k demeden en ücra köylere giderek 75 ya üstü vatandalara a yapyor.

çetin k koullarnn hüküm sürdüü Diyarbakrn çüngü ilçesine gitmek için yola çkan ekipler, yolun karla kapal olmas nedeniyle zor anlar yaad.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ekiplerinin çalmas sonucu 40 kilometre uzaklktaki krsal Akbaak Mahallesine ulaan ekipler, 75 ya üstü vatandalara CoronaVac as yapt.

l Salk Müdürlüünce oluturulan, aralarnda doktorlarn da bulunduu 10 kiilik salk ekibini gören vatandalar büyük mutluluk yaad.

ZORLUKLAR HZMETMZ ENGELLEMYOR

Ekipte yer alan çüngü Devlet Hastanesi Bahekimi Volkan Bahadr, l Salk Müdürlüünce kendilerine gönderilen günlük a listesi dorultusunda vatandalara a yaptklarn söyledi.

Bahadr, salk ekiplerinin özveriyle görev yaptn belirterek, Corafi olarak zor bir bölgede çalyoruz. Hava artlarnn da zor olduu bir dönemden geçiyoruz. Ama tüm bu zorluklar hizmetimizi engellemiyor. dedi.

Hastalarn kendilerini gördüklerinde memnuniyet duyduunu dile getiren Bahadr, Salk hizmetini evlerine kadar götürdüümüz için güler yüzle karlanyoruz. A uygulamasnn ardndan hastalar bir süre gözlemleme frsatmz oluyor. Vatandalarmza tbbi olarak önerilerimiz oluyor. diye konutu.

Ekipte yer alan Dr. hsan Yüce de alama sürecini oluturulan takvim dorultusunda sürdürdüklerini söyledi.

Randevu sistemiyle sras gelenlerin belirlenen kliniklerde a yaptrdn ancak salk merkezine gidemeyen ve krsalda yaayan vatandalarn da evlerine giderek alamay sürdürdüklerini aktaran Yüce, salk hizmetini vatandan ayana götürebilmek için zorlu k koullarnda özveriyle çaltklarn kaydetti.

Yüce, bu zorlu süreci atlatabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak, Her ey vatandamzn sal için. Salk Bakanlmzn da desteiyle bu zorlu süreci atlatacaz. ifadelerini kulland.

AI OLDUM, ALLAH RAZI OLSUN

A yaplan 83 yandaki Hamide Kaya salk ekiplerine teekkür etti.

Kaya, Bugün a oldum, Allah raz olsun. Allah inallah bu virüsü ülkemizden def eder. Artk kimse ölmesin. Cumhurbakanmzdan, Salk Bakanmzdan Allah raz olsun. dedi.

82 yandaki Cemil imek de ada öncelikli gruba dahil edilmelerine sevindiklerini ifade etti.

imek, Devletimizden, Cumhurbakanmzdan, Salk Bakanmzdan Allah raz olsun. Devletimiz var olsun. A olduk. Artk daha iyi korunuruz. nallah tez zamanda bu hastalk ortadan kalkacak. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git