İzmir'de "Benim Adım Filistin Futbol Turnuvası" düzenlendi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Çocuklar uyurken sessiz olunur. Ölürken değil!" sloganıyla "Benim Adım Filistin Futbol Turnuvası" gerçekleştirildi.

Haberler 17.12.2023 - 14:50 Son Güncelleme : 17.12.2023 - 15:40

Harmandalı Spor Tesislerindeki turnuvada çeşitli yaş gruplarından çocuklar sahaya, Filistin halkı yalnız değildir, Filistine destek siyonizme lanet, Filistinde çocuklar ölmesin yazılı pankartlarla çıktı.

çocuklar, Gazze, Ramallah, Jenin ve Kudüs gibi isimler taşıyan takımlarda mücadele etti.

Organizasyonu, çiğli Kaymakamı Adnan çakıroğlu da izledi.

çakıroğlu, gazetecilere, Filistinlilere yönelik katliamın acısını Türk milletinin gönlünde hissettiğini belirtti.

Filistinde 6 binden fazla çocuğun öldüğünü ifade eden çakıroğlu, çocukların ve Filistinin yanında 85 milyon olarak yer aldığımızı anlatmak istiyoruz. Orada çocuklar ölmesin diye yapılan organizasyonları önemsiyoruz ve katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. dedi.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Enes Kayabaşı, 81 ilde spor organizasyonları düzenleyerek gençlerin sosyal, kültürel, fiziksel, ruhsal gelişimlerine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kayabaşı, İsrailin Filistine yönelik saldırılarını da kınadı.

TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Yiğit Aslanata ise organizasyonun düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı turnuva, Filistinde şehit edilen çocuklarımız içindir. Bu turnuvanın kazananı Filistindeki kendi yaşıtları çocuklar için turnuvaya katılan minik sporcularımızın tamamıdır. Bizler Hazreti İbrahime su taşıyan karınca misali Filistindeki tarafımızı belli etmeye devam edeceğiz. ifadelerini kullandı.

Turnuvaya katılan çocuklardan Emir Tekinalp, Filistinli çocuklar için çok üzüldüğünü belirterek, Bizim yaşıtlarımız yaşamalı, ölmemeli. diye konuştu.

AA

Ana Sayfaya Git