İzmirli TIR şoförü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden eşi hakkında suç duyurusunda bulundu!

Torbalı'da TIR şoförü Ali D., 2.5 yıl önce bir giyim firmasında ekip şefi olan G.D. ile ikinci evliliğini yaptı. Ali D., iddiaya göre, evde televizyon izlerken ekrana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her çıktığında hakaretlerde bulunduğunu ileri sürdüğü eşini uyardı. Ali D. daha sonra eşinin ses kaydını aldı ve bu kayıtla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberler 22.02.2016 - 20:27 Son Güncelleme : 22.02.2016 - 20:27

Torbalıda TIR şoförü Ali D., 2.5 yıl önce bir giyim firmasında ekip şefi olan G.D. ile ikinci evliliğini yaptı. Ali D., iddiaya göre, evde televizyon izlerken ekrana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her çıktığında hakaretlerde bulunduğunu ileri sürdüğü eşini uyardı. Ali D. daha sonra eşinin ses kaydını aldı ve bu kayıtla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ali D., şikayetiyle ilgili şunları söyledi: Cumhurbaşkanımız iyi insan, Türkiye için faydalı işler yaptı dedim. Ancak, buna rağmen bu davranışını sürdürdü. Cumhurbaşkanımız televiyona çıktığında ya hakaret ediyor ya da kanal değiştiriyordu. Küfürler devam edince eşime, Ses kaydını alıp, şikayetçi olacağım dedim. Bunun üzerine bana, Ses kaydını aç, küfürlerimi tekrarlayım dedi. Cep telefonu ses kaydını açtığımda, aynı hakaretleri tekrarladı. Bana da küfür etti. Ses kaydını aldın mı? diye de sordu. Aldığımı söyledim. Daha sonra bana, Pazartesi sana boşanma davası açıyorum dedi. Dediğini yapıp boşanma davası açtı ama farklı bir gerekçe ile bunu yaptı. Cumhurbaşkanımıza hakaret etme şikayetini gündeme getirmeyip, Bana şiddet uyguladı diyerek, boşanma davası açmış. Ancak ben kendisini darp etmedim. Açılan dava sonrası bana evden uzaklaştırma verildi.

Eşinin bunları planlı bir yaptığını da ileri süren Ali D., Geçen ağustos ayında, eşim bana Beni sevdiğini kanıtla dedi. Bunun nasıl olacağını sorduğumda, Notere gidelim, evi üstüme yap diye karşılık verdi. Eşime güvendiğim için notere gidip mal paylaşımı yaptım. Evi eşime verdim. Boşanma davası açıp, evden uzaklaştırılmamı sağladığı için şimdi kendi evime de giremiyorum. Bir inşaat bekçisi ağabeyim var, bazen inşaatta onun yanında kalıyorum. Cumhurbaşkanımıza küfür eden babam da olsa şikayetçi olurdum diye konuştu.

G.D. ise eşinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtip, Onunla mahkemede kozlarımızı paylaşacağız dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KİMDİR?

Recep Tayyip Erdoğan Türk siyasetçi, Türkiyenin 12. ve günümüzdeki cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanlığı öncesinde, 2003-2014 yılları arasında 11 yıl başbakanlık yapan Erdoğan, 2007 anayasa değişikliği referandumu sonrasında anayasada yapılan değişiklikle birlikte 2014 yılında gerçekleştirilen seçimle doğrudan halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanıdır. 1994 ve 1998 yılları arasında Refah Partisinden İstanbul büyükşehir belediyesi başkanlığı görevini yürütmüştür. Kurucuları arasında yer aldığı Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanlığı görevini 12 yıl boyunca sürdürürken; 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinden en yüksek oyu alan parti olarak ayrılmıştı.

1976 yılında Mill Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına ve aynı yıl İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Erdoğan, Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulundan 1981 yılında mezun oldu. Mill Selamet Partisinin 1981de kapatılması sonrasında, 1983te kurulan Refah Partisi ile siyasi hayatına devam etti. 1986 milletvekili ara seçimlerinde milletvekili, 1989 yerel seçimlerinde ise Beyoğlu belediye başkanı adayı olarak seçimlere girse de her iki seçimde de seçilemedi. Milletvekili adayı olduğu 1991 genel seçimlerinde ise milletvekili olmasına rağmen tercihli oy sistemi sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu milletvekilliğini iptal etti. 1994 yerel seçimlerinde elde ettiği %25,19luk oy oranı ile İstanbul büyükşehir belediye başkanı seçildi. 6 Aralık 1997de Siirtte düzenlenen bir açık hava toplantısı sırasında topluluğa yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler sebebiyle halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle kendisine açılan dava sonucunda 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Belediye başkanlığı görevinden ayrılarak 26 Mart 1999da girdiği cezaevinde dört ay on gün kaldıktan sonra 24 Temmuz 1999da tahliye edildi.

14 Ağustos 2001de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucuları arasında yer aldı ve partinin genel başkanlığına seçildi. Parti, girdiği ilk seçimler olan 2002 genel seçimlerinde %34,43lük oy oranı ile Abdullah Gülün başbakanlığında 59. hükmeti kurarken, siyasi yasağı süren Erdoğan seçimlere girememişti. Siyasi yasağının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan yasa değişikliği talebinin uygulamaya girmesiyle siyasi yasağı kalktı. 9 Mart 2003te gerçekleştirilen ara seçimlerinde Siirt milletvekili olarak meclise girdi. Başbakan Gülün istifasını sunmasıyla, 14 Mart 2003te başbakanlık görevine geldi. Genel başkanlığını yürüttüğü Adalet ve Kalkınma Partisi, 2007 genel seçimlerinde oyların %46,58, 2011 genel seçimlerinde ise oyların %49,83ünü alarak Erdoğanın başbakanlığında sırasıyla 60. ve 61. hükmetlerini kurdu. Parti ayrıca, oyların %41,67sini aldığı 2004 yerel seçimleri, oyların %38,39unu aldığı 2009 yerel seçimleri ve oyların %43,40ını aldığı 2014 yerel seçimlerinde de en çok oy toplamayı başaran parti konumundaydı. 2007 anayasa değişikliği referandumu sonrasında anayasada yapılan değişiklikle birlikte cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan halk oyuyla seçilmesinin önü açılırken, adaylığını koyduğu 2014te yapılan seçimlerde aldığı %51,79luk oy oranıyla cumhurbaşkanı seçildi ve başbakanlık ile partisindeki görevinden ayrılarak cumhurbaşkanlığı görevine 28 Ağustos 2014te başladı.

İlk yılları ve eğitimi

Recep Tayyip Erdoğanın babası Ahmet Erdoğan, Bakatalı Tayyip olarak da bilinen Tayyip Efendinin oğluydu. Recep Tayyip Erdoğanın 11 Ağustos 2004teki Gürcistan ziyaretinden birkaç ay sonra çıkan haberlerde kendisinin bu ziyaret sırasında Ben de Gürcüyüm, ailemiz Batumdan Rizeye göç etmiş bir Gürcü ailesidir. dediği iddia edilse de 2007de NTVde katıldığı bir programda Gürcü veya Ermeni kökenli olduğu yönündeki iddiaları reddederek Türk olduğunu söyledi.[4] Odatv, 2009da yayınladığı habere göre dedesinin taşıdığı Bakatalı lakabının, Güney Osetyanın Tshinvali rayonuna bağlı Bagata köyü olduğu öne sürülmektedir. Doğum tarihi net olarak bilinmeyen Ahmet Erdoğanın mezar taşında 1321 (Rumi takvime göre 1905-1906) yazarken, kimlik bilgilerinde 1905 yazmaktadır. Güneysudayken Havuli ile gerçekleşen ilk evliliğinden Mehmet (1926-1988) ve Hasan (1929-2006) isimli iki erkek çocuğu olan Ahmet Erdoğan, bir süre sonra İstanbula yerleşirken eşini ve çocuklarını Güneysuda bıraktı. İstanbula geldikten bir süre sonra Şirket-i Hayriyeye giren ve kıyı kaptanı olarak çalışmaya başladı. Havuli ile olan evliliği devam ederken, Mehmet ile Havvanın kızı Tenzile Mutludan (evlendikten sonra Erdoğan, 1924-2011) Recep Tayyip, Mustafa (d. 1958) ve Vesile (d. 1965) adlı üç çocuğu oldu. Havuli 1980de vefat edince Ahmet Erdoğan ile Tenzile Mutlu arasında resm nikah yapıldı. 26 Şubat 1954te İstanbulun Beyoğlu ilçesindeki Kasımpaşa semtinde doğan Recep Tayyip Erdoğan; Tayyip adını dedesinden, Recep adını ise doğduğu günün Hicr takvime göre Recep ayına denk gelmesinden dolayı aldığı belirtilse de; doğduğu gün Hicr takvime göre Recep ayına denk gelmemektedir.

Kendisiyle yapılan bir röportajda çocukluk döneminde simit ve su sattığını ifade eden Erdoğan, kendisi hakkında hazırlanan Ustanın Hikayesi belgeselinde ise çocukluğunda yaz aylarında gittiği Rizede çay ve fındık topladığını aktarmıştı. İlkokul eğitimini aldığı Kasımpaşadaki Piyalepaşa İlkokulundan 1965te, lise eğitimini aldığı ve yatılı olarak okuduğu Fatihteki İstanbul İmam Hatip Lisesinden ise 1973te mezun oldu. İstanbul İmam Hatip Lisesinde okuduğu dönemde Camialtısporda amatör olarak futbol oynamıştı. İmam hatip mezunlarının üniversiteye girme konusunda uygulanan kısıtlamalar nedeniyle liseyi dışarıdan bitirme sınavlarına girerek fark derslerini verdi ve 1973 Ekiminde Eyüp Lisesinden mezun olarak ikinci bir lise diploması aldı. Aynı yıl, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı olan Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okuluna girdi. Temmuz 1974te İETTde geçici işçi statüsüyle işe alınırken, kurumun futbol takımında da futbolculuk yapmaya devam etti. 18 Haziran 1981 tarihli istifa mektubuyla İETTdeki görevinden ayrıldı. Bu dönemden sonra bir süre amatör takımlardan Eroksporda futbol oynadı. 1977-1978 eğitim-öğretim döneminde İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi bünyesindeki yüksekokullar İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi adı altında birleştirilirken, Erdoğan Şubat 1981de buradan mezun oldu. Bu kurum daha sonraları, 1982 Temmuzunda kurulan Marmara Üniversitesine bağlanarak Marmara Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi adını alırken, Erdoğanın diploması da bu kurumdandır.

İlk dönem siyasi kariyeri

Lise yıllarında Mill Türk Talebe Birliğine girdi. 1975te Mill Selamet Partisi (MSP) Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına, 1976 yılında ise Mill Selamet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. Mill Selamet Partisinin 12 Eylül Darbesi sonrasında kapatılmasına kadar bu görevini sürdürdü. 1982 Martında zorunlu askerlik görevini gerçekleştirmeye başladı. Dört aylık acemiliğini İstanbulun Tuzla ilçesindeki Tuzla Yedek Subay Piyade Okulunda yapmasının ardından kıta hizmetini Kğıthanedeki 3. Kolordu 6. Piyade Tümeni 77. Piyade Alayı Karargh Servis Bölüğünde, kantinlerin idaresinden sorumlu subay olarak gerçekleştirdi.[

19 Haziran 1983te kurulan Refah Partisi ile siyasete geri döndü ve 1984 yılında Beyoğlu ilçe başkanı oldu. Ertesi yıl düzenlenen genel kongrede Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi seçilirken, aynı yıl partinin İstanbul il başkanlığına getirildi. 28 Eylül 1986daki milletvekili ara seçimlerine Refah Partisinin İstanbul adayı olarak girse de seçilemedi. 26 Mart 1989daki yerel seçimlerde Beyoğlu belediye başkan adayı oldu. %22,83 oranında oy toplayan Erdoğan, %29,29 oranında oy alan Sosyaldemokrat Halkçı Parti adayı Hüseyin Aslanın gerisinde kalarak belediye başkanı seçilemedi. Sonuç birleştirme tutanaklarında usulsüzlük olduğunu öne sürerek seçim sonuçlarına itiraz eden Erdoğan, İlçe Seçim Kurulu Başkanı 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Nazmi Özcana hakaret ettiği gerekçesiyle Özcan tarafından mahkemeye verildi ve 18 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Beyoğlu 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmalarına katılmayan Erdoğan hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Yaklaşık bir ay sonra, 27 Nisan günü tutuklandı ve bir hafta kadar Bayrampaşa Cezaevinde kaldıktan sonra 500 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Mahkeme ise kendisini hakime hakaret suçundan altı ay hapis ve 20 bin lira para cezasına çarptırsa da, Türk Ceza Kanununun 72. maddesi gereğince hapis cezası tecil edilerek 920 bin liralık para cezasına çevrildi.

20 Ekim 1991deki genel seçimlerine Refah Partisinin İstanbul 6. bölge 1. sıradan adayı olarak girdi. Seçimlere Milliyetçi çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile ittifak yaparak giren Refah Partisi, İstanbuldan %16,73 oranında oy aldı. 19. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine giren Erdoğan, ilk kez uygulanan seçmenlerin parti milletvekillerini sıralamaya bakmadan tercih edebildiği tercihli oy sisteminde seçmenlerin tercihini ikinci sıradaki aday Mustafa Baştan yana kullanması sebebiyle, sonuçların belli olmasından birkaç gün sonra Erdoğanın milletvekilliği Başa geçti. Sandıklardan Erdoğana yaklaşık 9 bin tercihli oy çıkarken, Başa yaklaşık 13. bin oy çıkmıştı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ

27 Mart 1994teki yerel seçimlerde İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için Refah Partisi; Erdoğan, Ali Coşkun, Nevzat Yalçıntaş, Temel Karamollaoğlu ve Veysel Eroğlu için kamuoyu araştırması yaptırmıştı. 15 Ocak 1994 günü parti başkanı Necmettin Erbakan tarafından Erdoğanın İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı olacağı açıklandı.[45] Seçimlerde Erdoğan %25,19 oy oranı alarak İstanbulun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmesi olmuştur.

Başkanlık dönemine ilişkin olarak 18 dosyadan İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açıldı. Bunlardan bazıları Akbil, İsfalt, İstaç ve İdo ile ilgili yolsuzluk davalarıdır. Bu davalar, milletvekili olduğunda dokunulmazlığı nedeniyle dokunulmazlığı süresince donduruldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır