Kaçak çete reisi Camgöz, MİT'in kollarında

MİT, "Camgöz Grubu" olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü elebaşı Binali Camgöz'ün Karadağ'dan Türkiye'ye getirilmesini sağladı

Haberler 30.08.2024 - 10:28 Son Güncelleme : 30.08.2024 - 10:28

Milli İstihbarat Teşkilatı, 2018de yurtdışına kaçan Camgöz Grubu olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü lideri Deniz kod Binali Camgözün Karadağdan Türkiyeye getirilmesini sağladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Binali Camgözün Türkiyeye getirilmesi için uzun süren yoğun bir istihbarat diplomasisi yürüttü. Başta Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla gerekli koordinasyonlar kuruldu, hazırlıklar tamamlandı.

Gerçekleştirilen temaslar sonucu Binali Camgöz, Karadağdan Türkiyeye getirtildi. Uçaktan iner inmez Camgözü Karadağ ekibinden MİT teslim alarak emniyet güçlerine teslim etti.

Binali Camgözün MİTin yürüttüğü başarılı bir operasyon ile Türkiye getirilmesi ve emniyet güçlerine teslim edilmesi ile aktif olarak faaliyet gösteren suç örgütü Camgöz Grubuna da büyük bir darbe vurulmuş oldu.

CAMGÖZ GRUBUNUN LİDERİNİ MİT GETİRDİ

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Kasten Öldürme, Tasarlayarak Öldürme, Kasten Yaralama, Nitelikli Yağma, Hakaret, Tehdit, Suçlunun Kaçmasına İmkan Sağlama, Azmettirme, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Resmi Belgede Sahtecilik gibi suçlardan 41 adet suç kaydı, 25 ayrı suçtan da ulusal düzeyde arama kaydı bulunan Binali Camgöz, 2018 yılında Türkiyede işlediği suçlardan ceza almamak için Gürcistana kaçtı.

2020 yılının başında sahte pasaport ile Belarusa geçen Binali Camgöz, daha sonra Karadağa gitti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığının çalışmaları sonucunda, Mehmet Ali Bayhan adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022de Karadağda yakalanan Binali Camgöz, tutuklandı.

ADETA SUç MAKİNESİYDİ

Binali Camgöz, birçok suça bulaşmış bir suç makinesi gibiydi. Türkiyeden kaçtıktan sonra da suç örgütünü yurtdışından yönetmeyi sürdürdü.

Son olarak, 04 Haziran 2022 ve 06 Haziran 2022 tarihlerinde İzmirde iki şahsın öldürülmesi olayını azmettirdi.

Ayrıca Binali Camgözün adı, 08 Eylül 2022de İstanbul/Şişlide suikasta uğrayan Sırp çete lideri Jovan Vukotıc dosyasında da geçiyor.

Ana Sayfaya Git