Kanser hastası oğlunun tedavisi için yol yardımı istedi

Sakarya’da bir anne, böbrek kanseri oğlunun İstanbul’da yapılan tedavisi için yol parası yardımı istedi.

Haberler 10.04.2012 - 13:37 Son Güncelleme : 10.04.2012 - 13:37

Arifiye ilçesinde oturan Selma Bulutun 6 yaşındaki oğlu Muhammet, böbrek kanseri hastalığıyla mücadele ediyor. İstanbul Marmara Üniversitesinde tedavisi süren Muhammet her ay en az 10 kere İstanbula gidip gelmek zorunda kalıyor. 3 çocuk annesi Selma Bulut, tedavi ve rutin kontroller için Muhammetin sürekli İstanbuldaki hastaneye gidip gelmesi gerektiğini belirterek, Sakarya’da kanser hastaları ile ilgili bir birim yok. Her ay en az 10 kere İstanbula gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Muhammetin bir böbreği doğumdan sonra alındı. Diğer böbreğinin tedavisi sürüyor. dedi.

Eşinin 700 lira maaşla çalıştığını, ev kirası vermemek için annesinin yanında kaldığını ifade eden Selma Bulut, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: Muhammetin tedavisi için İstanbula gelip gitmek bizi maddi olarak zorluyor. Ayda neredeyse 500 liraya yakın yol masrafı çıkıyor. Bize kalıyor 200 lira. Her şeyden önemlisi de Muhammet çok iyi beslenmesi gerekiyor. Ancak aldığımızı yol parasına veriyoruz.

BÜTÜN KAPILAR YÜZÜME KAPANDI

Eşinin sigortalı olması sebebiyle hiçbir şekilde yardım alamadıklarını dile getiren Bulut, Başbakanlık Bilgi Merkezine sıkıntılarını anlatan yazı gönderdiğini, bunun üzerine Arifiye Kaymakamlığından arandığını aktardı. Bulut, Kaymakamlık, eşimin sigortası olması sebebiyle hiçbir yardımda bulunamayacaklarını söyledi. Başka kurumlarda eşin sigortalı yüzümüze bile bakmadı. Çok çaresiz kaldım. Sadece benim İstanbula gidiş geliş yol param karşılansın yeter. ifadesini kullandı.

Kanser hastalarının da özürlü grubu içine alınmasını isteyen Bulut, Birçok kanser hastası gerçekten zor durumda. Bir yandan hastalıkla uğraşırken bir yandan da maddi sıkıntılarla uğraşıyoruz. Sesimizi kimse duymuyor. Kanser hastaları da en azından iyileşene kadar özürlü sayılmalı ve sosyal yardımlardan yararlandırılmalıdır. şeklinde yetkililere seslendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır