Keskin nişancı tüfeği "OVİS" 5 ülkede talep görüyor

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi'nde üretilen, özgün tasarım ve yerli mühendislik ürünü OVİS, ABD, Namibya, Tayland, Endonezya ve Almanya'ya ihraç ediliyor

Haberler 15.02.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyann Beyehir ilçesinde Hulu Av Tüfekleri Kooperatifinin üretimi uzun menzilli keskin nianc tüfei OVS, ABD, Namibya, Tayland, Endonezya ve Almanyada alc buluyor.

Av tüfei üretiminde merkez haline gelen 3 bin 600 nüfuslu Hulu Mahallesinde, vatandalarn bir araya gelerek kurduu Hulu Av Tüfekleri Kooperatifi, toplam 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor.

Kooperatif, 500e yakn çalanyla ürettii tüfekleri, Asya, Avrupa ve Uzak Douda 65 ülkeye ihraç ediyor.

Sektörde markalaan Huluda üretilen tüfekler, içilii, estetik görünümü, kalitesi ve uzun ömürlü olmas nedeniyle rakiplerinden öne çkyor.

Hulu Av Tüfekleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Bakan Naci Tank, AA muhabirine, uzun menzilli keskin nianc tüfeinin yurt d pazarnda ilgi gördüünü söyledi.

Yivli tüfee, Anadolu yaban koyunu OVSin adn verdiklerini anlatan Tank, öyle konutu:

OVS, Ar-Ge merkezimizde, seri üretimini yaptmz özgün tasarm ve yerli mühendislik ürünüdür. Yakn zamanda Türk Silahl Kuvvetlerinin envanterinde yar almasn hedefliyoruz. u anda 5 ülkeye sat gerçekleiyor. ABD, Namibya, Tayland, Endonezya ve Almanyada alc buluyor. Kalibresi 7.62liktir. Güvenlie önem verdiimiz için mekanizmas 6 diliden oluuyor. Etkili menzili 1000 metredir. Muadillerine göre avantaj, fiyatdr. Yerli olduu için rekabetçidir. Güvenliin ön planda olduu bir model. Namlusu dövme çelikten üretildi. Tasarm tamamen özgün. Aksesuarlaryla birlikte 7,5 kilogram. Yere sabitlemek için ergonomik ayaklara sahip. Yllk 3 binin üzerinde OVS üretiyoruz.

Tank, kooperatifte ürettikleri OVSin av tüfei modelinin ise MKE araclyla sivil kullanclara sunulduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git