Konya Kulu ilçesinde seyir halde ilerleyen bir yolcu otobüsünde bomba dolu dakikalar yaşandı. Kuluda bir otobüsteki valizde bomba ihbarı alan ekipler hemen otobüsü durdurma yolunda harekete geçti. Otobüsteki bavulu fünye ile patlatılıp olası bomba faciası da etkisiz hale getirildi. Neyse ki korkulan omadı bavulun içinde çocuk ıyafeti ve oyuncak çıktı
Konyanın Kulu ilçesinde, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsteki valizde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Şüpheli valiz uzman ekipler tarafından fünyeyle patlatıldı. Valizden çocuk çamaşırı ve oyuncak çıktı
Edinilen bilgiye göre, Samsunda aldığı yolcuları Ankara otogarında bıraktıktan sonra Konyaya gitmek üzere hareket eden bir yolcu otobüsünde, içerisinde bomba bir valizin bulunduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine otobüs Kulu Bölge Trafik İstasyonunda durduruldu.
Otobüsün bulunduğu yere çok sayıda jandarma ve polis sevk edildi. Ekipler bütün yolcuları valizleriyle birlikte aşağı indirdikten sonra otobüsün bagaj kısmında siyah renkli bir valizin sahipsiz olduğu görüldü.
İl Jandarma Alay Komutanlığından gelen bomba imha uzmanları tarafından otobüsten indirilerek uzaklaştırılan valiz güvenlik şeridine alındı. Elmas isimli dedektör köpek tarafından koklatılarak kontrol ettirildikten sonra valiz, bomba imha kıyafeti giyen bir uzman tarafından fünyeyle patlatıldı. Patlatılan valiz içerisinden çocuk çamaşırları ve oyuncak çıktı. Trafiğe kapatılan Aksaray-Ankara yolu bir süre sonra yeniden trafiğe açıldı.
Bomba ihbarı yapan kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.
Tarihi Cilali Taş Devrine dayanan, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Galat, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerini yaşamış, İç Anadolu Bölgesinin ortasında Konya iline 150 km Ankara iline 100 km olan bir ilçedir.İlçe adını Kurucusu olan Kuluboğlu Mustafa Beyden (Kulu Bey)alır. Kuluboğlu, Afyon-Karabağ dolaylarından gelen bir yörük beyidir.
1853-1856 Osmanlı-Rus Kırım Savaşından sonra Anadoluya göç eden Nogay Türklerinin büyük bir kısmı ilçeye ve çevresine yerleştirildiler. Kozmopolit bir yapıya sahiptir. İlçe halkı Yörükler, Kürtler, Nogaylar, Türkmenlerden oluşur. İlçeye bağlı Kozanlı ve Karacadağ kasabasında, Altılar ve Yaraşlı köylerinde tarihi mağaralar vardır. Ayrıca İlçenin 3 km doğusundaki Düden Gölü 183 çeşit kuşu barındıran bir doğa harikasıdır. Kozanlı yakınlarındaki Gökgöl de hem çok sayıdaki kuş türünün gözlenebildiği doğal bir güzellik, hem de her yıl yapılan şenlikleriyle halkın uğrak ve mesire yeri durumundadır.
İsveçte kalabalık bir Kululu toplumu yaşamakta olup, ilçe ile bu ülke arasında Emirdağ-Belçika ilişkisine benzer bir olgu oluşmuştur. Bir suikastta hayatını kaybeden Eski İsveç Başbakanı Olof Palmenin hayatında Kuluyu ziyaret etmesi anısına, Olof Palme ismi ilçedeki cadde ve parklara verilmiştir.
Kulu, Ankaraya 1 saat, il merkezine 1,5 saat uzaklıktadır. İlçenin yerli halkının büyük bir kısmı yörüktür. İlçeye daha sonralarıDoğu ve Güneydoğu Anadolunun muhtelif yerlerinden gelen kürt aşiretler (Rişvan aşireti,Şeyhbizinli Aşireti vs.) yerleşmiştir. 1853-1856 Osmanlı-Rus Kırım savasından sonra Anadoluya göç eden Nogay türklerinin büyük bir kısmı ilçeye ve çevresine yerleştilmişlerdir. Kozmopolit bir yapıya sahiptir. İlçe halkı Yörükler, Kürtler, Nogaylar, Türkmenlerden oluşmuştur. İlçeye bağlı Kozanlı ve Karacadağ kasabasında, Altılar ve Yaraşlı mahallesinde tarihi mağaralar bulunmaktadır. Ayrıca İlçenin 3 km. doğusundaki Düden Gölü 183 çeşit kuşu barındıran bir doğa harikasıdır. Kozanlı yakınlarındaki Gökgöl de hem çok sayıdaki kuş türünün gözlenebildiği doğal bir güzellik, hem de her yıl yapılan şenlikleriyle halkın uğrak ve mesire yeri durumundadır.