Kripto para izi bulundu!

Blockchain teknolojileri şirketi Coinoxs, Thodex kullanıcılarından gelen yatırım hesabı bilgilerinin takip ederek kripto paraların akıbetine dair teknik bir araştırma raporu yayınladı.Şirketin kurucu ortaklarından Can Azizoğlu, kripto paraların izini bulduklarını söyleyerek, “Tespitlerimize göre daha önce internette bildirilmiş dark web (derin internet) veya dark market, dolandırıcılık ve fidye cüzdanlarına aktarımlar yapılmış” dedi.

Haberler 18.05.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerli kripto para borsas Thodexin 21 Nisanda ilemlere kapatldn duyurmasnn ardndan gündeme gelen iddialar ve kurucusunun yurt dna kaç yatrmclarda panie neden oldu. Balatlan yasal süreç devam ederken, blockchain teknolojileri irketi Coinoxs, Thodex kullanclarndan gelen yatrm hesab bilgilerinin takip edilmesiyle kripto paralarn akbetine dair teknik bir aratrma raporu yaynlad.

BAKYELER FARKLI SICAK CÜZDANLARA AKTARILMI

Raporun ayrntlarn aktaran Coinoxs kurucularndan Can Azizolu, Yaptmz incelemelerde tespit ettiimiz üzere müteri cüzdanlarndaki bakiyeler farkl scak cüzdan adreslerine aktarlm. Ancak henüz hangi cüzdanlara transfer edildiklerine dair bir bilgi yok. Öte yandan transfer edilen cüzdanlar takip ettiimizde tespit edebildiimiz, daha önce internette bildirilmi dark web (derin internet) veya dark market, dolandrclk ve fidye cüzdanlarna aktarmlar yapld. Bu birçok dünya borsasnn cüzdanlarna bakldnda görülebilir ancak buradaki birçok müteri cüzdanna bakldnda ayn servislerin, sistematik olarak aktarm yaptn tespit ettik dedi.

BTC, ETHEREUM ALARI VE JETONLARI HEDEF ALINMI

Can Azizolu, Thodex hesaplarn genel olarak incelendiimizde BTC ve Ethereum alar ve jetonlarnn bilinmeyen cüzdanlara aktarldn görüyoruz. Kullanclarn bizlere e-posta yoluyla gönderdii yatrm hesaplarn herkese açk blok zinciri tarayclarndan takip ettik. Yüksek miktarda Doge ve Stellar gibi otomatik aktarm cüzdanlarnda bulunan bakiyelerin aktarldktan sonra stabil durumda olduunu gördük. Hesaplarn incelediimizde ise kullanc bakiyelerinin bir ksmnn kendi hesaplarndan boaltldn ve Thodexin scak veya souk cüzdanlarna otomatik olarak aktarldn gördük. Kullanc cüzdanlar, paravan cüzdanlar vastasyla kripto para borsas Binanceteki farkl hesaplara aktarldn tespit ettik diye konutu.

RAPOR MADURLARLA PAYLAILDI

Thodex borsasnn kötü niyetli organize kiiler tarafndan hacklenmi olduu ihtimali üzerinde durduklarn söyleyen Azizolu, Kullanc bitcoin, Ethereum ve Ripple bakiyelerinin hesaplarnda fiziki olarak bulunmamas. Maduriyetlerin giderilmesi açsndan aratrmay madurlarla paylatk, ilikili cüzdanlar veri tabanmza da ekledik. Yatrmclarn maduriyeti, resmi makamlarn çalmasyla giderilebilir. Süreç boyunca söz konusu makamlar dnda kimseye itibar edilmemesi çok önemli ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git