Leyla Aydemir davasında sanıkların tümü beraat etti

Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin yeniden yargılanan 7 sanığın tamamının beraatına karar verildi.

Haberler 09.10.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ailesiyle birlikte Arnn Bezirhane (Bezirgane) köyüne akraba ziyaretine giden 4 yandaki Leyla Aydemir 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolmu, 18 gün sonra da cenazesine ulalmt. Hazrlanan Adli Tp (ATK) raporunda cinsel istismar bulgularna rastlanan Aydemirin ölümüne dair amcas Yusuf Aydemir ile birlikte 6 sank hakknda yaplan yeniden yarglamada tüm sanklar beraat etti.

Ar 1inci Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, Leyla Aydemirin daha önce tahliye edilen amcas sank Yusuf Aydemir ile tutuksuz sanklar Mehmet Ali Aydemir, Musa Aydemir, Besim Dursun, Hatun Dursun, Aye Artam ve Yldrm Artam katld. Leylann annesi ükran Aydemir ile yurt dnda olduu belirtilen babas Nihat Aydemir, durumaya katlmad. Taraf avukatlar da durumada hazr bulundu.

DURUMADA TARTIMA

Durumada önceki celse mahkemeye sunulan ve olayla ilgili olduu öne sürülen bir ses kaydnn çözümlemesi okundu. Mahkemede savunma yapan Leyla Aydemirin ailesinin avukat Erdoan Tunç, ses kaytlar ile ilgili bilgi verdii srada, mahkeme bakann araya girmesi ile tartma yaand. Tunç, Soruturmay mahvettiniz. Konumama izin vermiyorsunuz, bakanlk taslyorsunuz. Siz bu yetkiyi nereden alyorsunuz? demesi üzerine mahkeme bakan Bunu CMK yetkilerimden alyorum yantn verdi.

Ardndan tekrar konuan Tunç, Sanklar en bandan beri suçu inkar yoluna gittiler. Kimsenin aklyla alay edilmesin. Bir an önce davann kapanmasn istiyorlar. Mahkemeye yeni sunduumuz bu ses kaytlar ciddiye alnmaldr ve aratrlmas gerekmektedir. Orada çalan AFAD görevlileri bu iin suç ortaklardr. Tüm sanklarn tutuklanmasn ve cezalandrlmasn talep ediyorum dedi. Mahkeme bakan ise Tunçun mahkemeye sunduu ses kaytlarnn davaya etkisi olmayacandan bu kaytlarn yer ald CDnin çözülmesi ve içeriklerinin aratrlmas yönündeki talebini reddetti.

Esas hakkndaki mütalaasn veren savc, 7 sank için ceza istedi.

SANIKLARIN TAMAMINA BERAAT

Mütalaaya kar savunma yapan sanklarn tamam ise suçlamalar reddetti. Ardndan davay karara balayan mahkeme heyeti, sanklarn tamamnn delil yetersizliinden ayr ayr beraatna hükmetti.

STNAFA BAVURACAKLAR

Leyla Aydemirin aile avukat Tunç, duruma çknda gazetecilere yapt açklamada, karara tepki göstererek, aknlk içerisindeyim. stinafn bozma ilamndan sonra dosyaya yeni deliller sunduk. Ancak bu deliller incelemeye alnmadan önceki kurulan ara kararlardan da vazgeçilerek yangndan mal kaçrrcasna hzlca karar verildi. Tüm sanklar hakknda verilen beraat kararlarn bir üst mahkeme olan istinaf mahkemesine tayacamz beyan ediyoruz. Hukuk mücadelesi devam edecek. u an her ey bitmi deil. Sonuna kadar davay takip etmeyi sürdüreceiz. dedi.

ADALET SALANMADI

Saadet Öretmen çocuk stismar ile Mücadele Dernei (UCM) Genel Bakan Danman Ayegül Aydoan da karara tepki göstererek, Aile içinde oturup karar alanlar, olay örtbas edenler bu gece nasl uyuyacak. Leylaya bunun hesabn öbür tarafta nasl vereceksiniz. Asla bu davann peini brakmayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git