Malatya korkuttu! 5.2'lik deprem

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD alınan verilere göre, saat 12.37'de merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Derinliği 7.02 kilometre olarak ölçülen sarsıntıya ilişkin yapılan açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" denildi.

Haberler 05.08.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatyann Pütürge ilçesinde AFET ve Acil Durum Yönetimi Bakanlna (AFAD) göre 5.2 büyüklüünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü olan Tam Mahallesinde birçok evde derin çatlaklar oluurken, sarsntyla evlerinden çkan vatandalar, tedirginlik yaad.

Merkez üssü Pütürge olan deprem, Malatya, Elaz, Diyarbakr, Kahramanmara, Adyaman Tunceli ve Bingölde de hissedildi. Malatyaya bal Pütürge ilçesindeki baz binalarda hasar olutuu belirtildi. Malatya Valiliinden depremle ilgili yaplan yazl açklamada, limiz Pütürge ilçesinde 04.08.2020 tarihinde saat 12.37de meydana gelen 5.2 büyüklüündeki depremde, mahalle muhtarlklarndan alnan bilgiler ile AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yaplan saha aratrmalar neticesinde herhangi bir can kayb ve yaralanma olay meydana gelmedii tespit edilmi olup depremin hemen ardndan bölgeye sevk edilen l AFAD Müdürlüü ve l çevre ve ehircilik Müdürlüü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalmalara balanmtr. Pütürge lçesi Tam Mahallesinde 4-5 toprak evin ykld yönünde mahalle muhtar tarafndan yaplan açklamalara ilikin olarak yerinde yaplan aratrmalarda, Tam Mahallesinde yklan konut olmad, bir evin çatsnda çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören baz binalarn duvarlarnda çatlaklar olutuu anlalmtr. 5.2 büyüklüündeki depremin ardndan bölgede artç sarsntlarn devam etmesi nedeniyle oturduu konutu hasar gören vatandalarmzn görevli ekipler tarafndan hasar tespit çalmalar yaplana kadar evlerine girmemeleri can güvenlii bakmndan büyük önem arz etmektedir denildi.

DDETL BR SARSINTI YAANDI

Tam Mahallesinde yaayanlar depremde korku dolu anlar yaadklarn, depremle birlikte evlerinde derin çatlaklar olduunu, sarsntyla hemen darya kaçtklarn söyledi. Tam Mahallesi Muhtar Müslüm Endes, deprem ann anlatarak, iddetli bir sarsnt yaand. Hemen dar kaçtk. Daha sonra köyde incelemelerde bulunduk. Baz evlerde çatlaklar olutu ancak Allaha ükür can kaybmz yok dedi.

BAKAN SOYLUDAN AçIKLAMA

çileri Bakan Süleyman Soylu, Malatyada meydana gelen depreme ilikin Twitter hesabndan açklama yapt. Bakan Soylu açklamasnda, Malatyann Pütürge ilçesinde saat 12.37de 5,2 büyüklüünde gerçekleen depremde valiliimizden aldmz bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamz tarafndan devam ediliyor ifadelerini kulland.

DEPREM, çEVRE LLERDE DE HSSEDLD

Malatyann Pütürge ilçesi merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüündeki deprem; Elaz, Diyarbakr, Mardin, Bingöl ve Siirtte de hissedildi. Elazda güvenlik kameralar ile cep telefonu kameralarna yansyan görüntülerde; deprem annda ev ve i yerlerinde olanlarn dar çkmaya çaltklar srada yaadklar panik anlar yer ald.

Ana Sayfaya Git