Mardin kayyımın ‘bankamatik personelleri’ mahkemelik oldu

Kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde gündeme getirdiğimiz “bankamatik personel” yolsuzluğu yargıya taşındı.

Haberler 26.04.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rüvet, yolsuzluk, usulsüzlük, ihaleye fesat kartrma ve kayrmaclk suçlamalar ile gündemden dümeyen Kayym yönetimindeki Mardin Büyükehir Belediyesinde bu kez maa usulsuzluuyle gündem oldu. Büyükehir Belediyesi itiraki Kent A.de çileri Bakanl Mülki Müfettileri tarafndan Temmuz 2020 tarihinde yaplan inceleme sonucu doruluu tespit edilerek, tevdi raporu hazrlanan yolsuzlua ilikin Mardin Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunuldu. Savcnn 8 kii hakknda hazrlad iddianame Mardin 5inci Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi.

KAYYIMDAN BR GÜN SONRA E BALADI

ddianameye göre, Mardin Büyükehir Belediyesinde, belediye çalan olmadklar halde 7 kiinin hesabna 6 ay boyunca düzenli olarak maa yatrld tespit edildi. Belediyeye ikinci defa kayym atanmasndan bir gün sonra muhasebe eleman olarak görevlendirilen Alaattin Kurutkan ile belediye çalan olmadklar halde hesaplarna 6 ay boyunca maa yatrlan Cemile Yüceda, eyhmus Yüceda, Fidan Gökta, Mehmet Ali Kurutkan, Mehmet Stk Takran, Mehmet Siraç Aydemir ve Ömer Yavuzun Kamu Kurum ve Kurulularnn Zararna Dolandrclk yaptklar kaydedildi.

TUZAK SAVUNMASI YAPTILAR

Siyasilerin akrabalar olduklar örenilen söz konusu kiiler, üzerlerine atl suçlamalar reddederken, parann hesaplarna nasl ve kimler tarafndan hangi amaçla aktarldn bilmedikleri ileri sürdü. Hakknda dava açlan Alaattin Kurutkan ise, kendi hesabna aktarlan parann yanl aktarldn fark etmesi sonras paray iade ettii savunmas yaparak, sisteme dardan da müdahale edilebildiini ve kendisine tuzak kurulduunu öne sürdü.

PARAYI ADE ETTLER

ddianamede 7 isme haksz yere 193 bin 457, 87 TL ödeme yapld tespitine yer verilirken, olayn kamuoyuna yansmasnn hemen ardndan 5 ismin hesaplarna 6 ay boyunca yatrlan parann tamamn belediye hesabna geri aktardna yer verildi. Söz konusu 5 ismin para iadesini olayn kamuoyuna yansmasndan bir süre sonra farkl tarihlerde gerçekletirdii görüldü. Müfetti incelemesinde hesaplarna para aktarld tespit edilen Mehmet Ali Kurutkan ile Mehmet Siraç Aydemirin ise, herhangi bir ödeme yapmad belirtildi.

Müfettilerin hazrlad tevdi raporlar ve sanklarn savunmasna yer verilen iddianamede savclk, 8 ismin yarglanmasn istedi. lk durumas geçen günlerde görülen davann bir sonraki durumas 26 Maysta görülecek.

Ana Sayfaya Git