Maşallah yüzler gülüyor artık!

TURSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, Diyarbakır’da tarihi kültürel alanlara yoğun bir ilginin olduğunu belirterek otel doluluk oranının yüzde yüz olduğunu açıkladı.

Haberler 27.09.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TURSAB Güneydou Anadolu Bölge Temsil Kurulu Bakan Mehmet Akyl, Surlar ve Hevsel Bahçeleri ile UNESCO dünya mirasna girmi Diyarbakrda bata Mitras Tapna olan Zerzevan kalesi ile tarihi kültürel alanlara youn bir ilginin olduunu belirterek, kentte bulunan otellerde doluluk orann yüzde yüze çktn söyledi. Birçok medeniyete ev sahiplii yapm, tarihin ve ilklerin yaand Mezopotamya bölgesinde ekonomik kalknmaya destek olmak ve bölge turizmini yeniden canlandrmak amacyla youn bir çalmann baladn kaydeden Akyl, Mezopotamya altn üçgeni olarak bilinen Diyarbakr, Mardin ve anlurfaya yönelik kültür ve gezi turlarnda büyük artlarn yaandn belirtti. Akyl Pandemi sonras Mezopotamyann kalbinde olan Diyarbakr turizminde büyük bir hareketlenme yaanmaktadr. Bizler pandemi koullarn dikkate alan ve ikinci doz alarn yapan tüm vatandalarmz bölgemizin tarihi ve kültürel alanlarn görmeye, yöresel tatlarmz tatmaya davet ediyoruz dedi.

DREK UçULAR BALAMALI

Bakan Akyl, son olarak yaan bu hareketlenmenin yan sra daha önce Diyarbakrdan Kuzey Irak ve Diyarbakrdan KKTC seferlerin yeniden balatlmas gerektiini belirterek, Özellikle Erbil ile Diyarbakr arasnda sadece iki ehrin insanlar arasnda deil, iki bölgenin tüccarlar, sanayicileri, salk turizmi, kültür turizmi, tarm, hayvanclk bütün bunlarla ilgili karlkl ilikileri pozitif yönde etkileyen bir seferdir. Bu nedenle her iki seferinde bir an evvel balatlmas istiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git