Memleketlerini sinemayla tanıtacaklar

Malatya'nın merkez ilçesi Yeşilyurt’un zenginlikleri, ilçede çekilen sinema filmi ile tanıtılacak.

Haberler 05.09.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeilyurt Belediyesi tarafndan balatlan restorasyon projeleriyle tarihsel ruhun yeniden canland Tarihi Yeilyurt Konaklar ile Kadim çrmhtnn yeil alanlar ve doal zenginlikleri, ünlü sanatç Sermiyan Midyatn barolünü üstlendii Zalo filmine ev sahiplii yapyor.

FLMN çEKM SÜRÜYOR

Yapmc ve yönetmen koltuunda Necati Aslann oturduu filmin oyuncu kadrosunda ise büyük bir hayran kitlesine sahip Sermiyan Midyat bata olmak üzere pek çok ünlü oyuncu yer alyor. Filmin çekimleri, Yeilyurtun eski yerleim yerlerinden Kadim çrmhtda Tarihi Konaklar, çrmht Meydan, Ahmet Atlgan Park, Terzi Deresi, nek Pnar ve Görgü mahallelerinde devam ediyor.

FLM EKB, çIRMIHTININ ESZ GÜZELLKLERNN TADINI çIKARTIYOR

Sabahn erken saatlerine kurulan film setine gelen yönetmen, oyuncu ve set ekibi, bir yandan filmin çekimlerini büyük bir titizlikle sürdürürken, bo vakitlerinde ise kadim çrmhtnn doal güzellikleri ve yeil alanlarnda vakit geçirip, restorasyonlar tamamlanan Tarihi Yeilyurt Konaklarnn mistik ve sakin ortamnda dinleniyor. çrmhtnn yöresel lezzetlerinden tatmay ihmal etmeyen film ekibine mahalle sakinleri youn ilgi gösteriyor. Esnaflarn ve vatandalarn çeitli ikramlarda bulunduu film ekibi, sessizlii kadar iklimi ve doal güzellikleriyle de farkl bir atmosfere sahip çrmhtnn huzurlu ortamnda filmin karelerini bir araya getirip, baarl bir yapt ortaya çkarmaya çalyor.

Toplumsal hayattan elenceli ve düündüren olaylarn yer ald Zalo filmine ev sahiplii yapan Yeilyurt Tarihi Konaklar tüm ihtiamyla filme farkl bir deer katarken, tabiat zenginlikleri ise komedi türündeki filmin çekimlerine renk kazandryor.

MEHMET çINAR BAKANIMIZIN SANATA GÖSTERD HASSASYET TAKDRE AYAN

Zalo filminin baz bölümlerini Yeilyurtta çekmekten çok büyük memnuniyet duyduklarn ifade eden Yapmc ve Yönetmen Necati Aslan, filmin güzel ve sakin bir ortamda çekilmesi adna her türlü destei salayan Yeilyurt Belediye Bakan Mehmet çnarn sanatsal etkinliklere gösterdii hassasiyeti takdirle karladklarn söyledi. Doal yaps ve restore edilen eski konaklaryla Anadolu kültürünü yanstan öelere sahip Yeilyurtta çok güzel bir ortamda film çekimlerinin devam ettiini belirten Yapmc ve Yönetmen Necati Aslan, Film Malatyada geçen bir olay, herkesin keyifle izleyecei, gülüp elenecei güzel bir aile filmi çekiyoruz. Malatyalym ve buray çok seviyorum. Malatyann örf, adet, gelenek ve göreneklerini, tarihi dokusunu ve zenginliklerini elimizden geldiince ön plana çkarmaya çalyoruz. Her eyden çok memnunuz, Yeilyurtu çok seviyoruz, insan ayr bir güzel, burada çok güzel arlanyoruz. Keyif aldmz bir proje, inallah çok güzel olacak. Sermiyan Midyat gibi deerli bir ismin bu projede yer almas bizleri onurlandrmaktadr. çok keyifli bir ortamda çalyoruz. Yakn bir zamanda Karnda isimli bir dizi filmini de Malatyada çekeceiz. Hayrls ile u anda ki filmi çektikten sonra Ekim ay gibi dizi filmimize balayacaz. Film ekibimizin ihtiyaçlarnn karlanmas adna bütün imknlar seferber eden Yeilyurt Belediye Bakanmz Sayn Mehmet çnara çok teekkür ediyoruz. Restorasyonu tamamlanan Tarihi Konaklarmz doal bir film platosudur, burada olmaktan böylesine güzel bir yerde film çekmekten memnun oluyoruz. Ayrca burann çok güzel yeil alanlar ve doal güzellikleri var, esnaflarn ve vatandalarn gerek ikramlar olsun gerekse de güler yüzlü olular ve misafirperverlii ise her yönüyle muhteem, ekip olarak çok rahat koullarda filmi tamamlamaya çalyoruz. Yeilyurt Belediye Bakanmza, Basn Yayn ve Halkla likiler Müdürlüü çalanlarna, esnaflara ve vatandalarmza çok teekkür ediyorum dedi.

YELYURTTA çOK GÜZEL AIRLANDIK

Yeilyurtta çok güzel arlandklarn söyleyen sanatç Sermiyan Midyat ise Malatyaya ilk kez Yönetmenimiz Necati Aslan sayesinde geldim ve çok beendim. Arapkir ve Akçadadan sonra Yeilyurta geldik, güzel ve elenceli bir film çekiyoruz. Burada çok youn ilgi görüyoruz, herkese teekkürler. Necati Aslan hocamla ilk kez çalyorum, uzun zaman sonrada ilk kez yazp ve yönetmediim bir filmde oynuyorum. Filmde Zalo aay oynuyorum, marabalarla Zalo Aa arasnda yaanlan komik bir film çekiyoruz. Gittiimiz her yerde olduu gibi burada da bizi sevenlerle bir arada olmaktan memnun oluyoruz, insanlarla iç içe olmay, sohbet etmeyi seviyorum. Ancak korona virüs salgnndan dolay çekiniyorum, bazen yanl anlalyor olabilir ancak kusurumuza bakmasnlar, sosyal mesafe bu dönemde çok önemli, mesafeli durmaya çalyoruz. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için dikkatli olmalyz. Koronasz günlerde inallah daha içli dl olacaz sevdiklerimizle inallah eklinde konutu.

YELYURT EFSANE BR YER

Malatyada olmaktan çok büyük keyif aldklarn söyleyen sanatç Kvanç Baran Aslan da, Malatyada gerçekten çok güzel karlandk, burann doal güzelliklerinin yan sra insanlar çok güzel, misafirperver ve scak bir ortamda filmimizi çekiyoruz. Malatyann yemekleri ayrca güzel, keyifli vakit geçiriyoruz. Yeilyurtta olmaktan ayrca mutluyuz, buras gerçekten efsane, ad üstünde Yeilyurt. Parklar, yeil alanlar, çevre düzenlemesi harika, Belediye Bakan Mehmet çnar ve ekibine teekkürlerimi gönderiyorum. Arapkir ve Akçadaa da gittik oralarda aynen güzel yerler, ancak Yeilyurt bir baka gerçekten eklinde konutu.

Malatyada çok güzel arlandklarn ifade eden sanatç Zafer Kora ise Malatyaya daha önceden gelmitim, burada bizleri en fazla mutlu eden; misafirperverliktir. Burann insanlar çok samimi ve candan davranyorlar. Gevrek Alinin bir hikayesini canlandryoruz. Arapkirde yaam bir airetin üç maraba çocuunun ekyalk yapp Valiyi soymasna kadar gelien komik bir film çekiyoruz. Yeilyurtun doal güzellikleri ve yemeklerini çok beeniyorum. Her yerde olduu gibi burada da misafirperverlik gördük, samimiyet gördük. Yeilyurtu ve insanlarn çok beendik, herkese teekkürler diye konutu.

Ana Sayfaya Git