Mide bulandıran görüntü üzerine

Van'ın Erciş ilçesinde fırında çalışan bir kişinin ekmek hamuruna ayağıyla vurup tavana fırlattığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine belediye, söz konusu iş yerini mühürledi.

Haberler 03.07.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaymakamlktan yaplan açklamada, sosyal medyada yer alan, ilçedeki bir frn çalannn ekmek hamuruna ayakla vurduu ve hamuru tavana frlattna ilikin hijyenden uzak görüntülerle ilgili çalma balatld belirtildi.

Görüntülerin ramazan aynda ilçenin Kocapnar Mahallesinde faaliyet gösteren bir ekmek frnnda çekildiinin tespit edildii bildirilen açklamada, unlar kaydedildi:

FIRIN MÜHÜRLEND

Bahse konu ekmek frn iletmesiyle alakal Erci Belediyesi Zabta Müdürlüü ile l Tarm ve Orman Müdürlüü ekipleri tarafndan gerekli kontroller saland. l Tarm ve Orman Müdürlüü ekipleri tarafndan iletme sahibine Veteriner Hizmetleri, Bitki Sal, Gda ve Yem Kanununun 41/C maddesi kapsamnda iletme kayt belgesi olmadan faaliyet göstermekten 6 bin 77 lira, yine ayn kanunun 41/A maddesi kapsamnda genel ve özel hijyen esaslarna uyulmamas sebebi ile 15 bin 303 lira ve iletme çalan 3 ahsn hijyen eitim belgesi olmadndan kii ba 3 bin 469 lira, toplamda ise 31 bin 787 lira idari yaptrm cezas uyguland. yerinin insan sal ve gda güvenilirlii açsndan tehlike oluturmas ve acil tedbir alnmas gerektiinden ayn kanunun 41/E maddesi kapsamnda üretim tamam durdurularak i yerinin faaliyetine son verildi. Zabta Müdürlüü ekipleri tarafndan mühürleme ilemi gerçekletirildi.

Açklamada ayrca, Erci Cumhuriyet Basavclnn da ilgili kiiler hakknda TCKnn 186/1. maddesinde yer alan Bozulmu veya deitirilmi gda ve ilaçlarn ticareti suçundan adli soruturma balatld ifade edildi.

Ana Sayfaya Git