Minder annelerle

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin eylemi 941. gününde de sürerken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, ailelerle bir araya geldi. Minder, “HDP’de biraz vicdan, insaf var ise sorumluluklarını yerine getirsin” dedi.

Haberler 01.04.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakra gelen Cumhurbakan Badanman Ahmet Minder, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan zorla daa kaçrld iddiasyla 941 gündür HDP il binas önünde evlatlarnn yolunu gözleyen ailelerle bir araya geldi. Minder, aileleri, çocuklarnn nasl daa götürüldüüne ilikin tek tek dinledi.

ALELERMZ EVLATLARINA KAVUSUN VE BU ACI DNSN

Bismil ilçesi Iklar Mahallesinde bir vatandan yaptrm olduu Kuran kursunu ziyaret ettiklerini belirten Minder, Oradan da bugün yaklak 941 gündür burada evlat nöbetinde olan annelerimizi ziyaret edelim ve onlarla birlikte olalm, aclarna ortak olup dertleriyle dertlenelim dedik. Eylem balayal bugüne kadar 35 aile evladna kavumu. Temennimiz odur ki, devletimizin kararl tutumu sayesinde inallah bütün aileler, mübarek Ramazan- erif ay hürmetine cenab hak bu ailelerimiz evlatlarna, yavrularna kavusun ve bu ac dinsin dedi.

BÜTÜN DÜNYA TÜRKYENN AYAINA GELMEYE BALADI

HDPnin, dadaki çocuklarn ailelerine kavumas için biran önce kara vermesi gerektiini ifade eden Minder, Türkiye, artk dünyada örnek bir ülke oluyor. Görüyorsunuz, Ukrayna-Rusya sava vesilesiyle bütün dünya Türkiyenin ayana gelmeye balad. Cumhurbakanmz artk bir bar insan oldu, bar insan olarak tüm dünyaya örnek oluyor. Tüm dünya reisimizin ayana geliyor. Biz burada bar temin etmemiz lazm. Diyarbakrda bütün bu yavrularmz ailelerine kavusun. Artk terör örgütü ve onun uzants olan HDP, bu yavrularmzn anne ile babalarna kavumas için bir an önce karar vermeli. Bu acnn dinmesi için onlarda ellerini vicdanlarna koyup bir karar vermeliler. Onlara, onlarn insanlklarna ve vicdanlarna hitap ediyoruz. Baknz burada bulunan ailelerden birisi olunun HDPde çaltn ve HDPden daa kaçrldn itirafnda bulundu. Onlarda bu vatann evlatlar ise bu çocuklarn ailelerine, anne ile babalarna kavumas için biraz vicdan ile insaflar var ise onlarda üzerlerine düen sorumluluklarn yerine getirmesini istiyoruz diye konutu.

BZM YÜREMZ YAKTILAR, ALLAHTA ONLARIN YÜREN YAKAR

Aileler adna konuan Hac Güger, aileler olarak evlatlarnn peinde olduklarn ifade etti. Evlatlarn çalan partinin önünde olduklarn aktaran Güger, Bizim yüreimizi yaktlar ama Allahta onlarn yüreini yakar inallah. Bizim amacmz evlatlarmzdr ve çocuklarmzdr. Benim tek deil, bütün çocuklarmzdr ve o dadan, o çocuklar indirene kadar bu mücadeleye devam edeceiz eklinde konutu.

Görümelerin ardndan Cumhurbakan Badanman Minder, HDP l Bakanl önünden ayrld.

Ana Sayfaya Git