MİT'in yakaladığı El Kaide üyesinin itirafıyla Adana'da bir terörist daha yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın Afrika'da yakaladığı terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara'nın itirafıyla bir terörist de Adana'da polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Haberler 17.10.2024 - 11:20 Son Güncelleme : 17.10.2024 - 11:20

Suriyedeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üslerine ve konvoyuna yönelik terör saldırısı yaptığı tespit edilen ve MİTin 15 Ekimde Afrikada düzenlediği operasyonla yakalanan terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara, hakkındaki soruşturmanın yürütüldüğü Adanaya getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sorgulanan Baykara, Suriyede birlikte eylemleri gerçekleştirdiğini itiraf ettiği Y.A.nın da Adanada bulunduğunu belirtti.

Bunun üzerine ekipler, Y.A.nın saklandığını belirlediği adrese operasyon düzenledi.

Y.A.yı gözaltına alan ekipler, ikametteki dijital materyalleri de incelemek üzere emniyete götürdü. Terörist Y.A.nın da eylemleri Baykara ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf ettiği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Baykara ve Y.A., zırhlı araçlarla adliyeye sevk edildi.

MİT Baykarayı bir Afrika ülkesinde yakalamıştı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde, terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykaranın Suriye İdlibde bulunan TSK üs bölgeleri ve TSK konvoyuna düzenlenen eylemlerde yer aldığını tespit etmişti.

TSKya yönelik birçok eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olan terörist Ahmet Baykaranın, takip edildiğini fark etmesi üzerine Afrikaya kaçtığını belirleyen MİT, yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde 15 Ekimde Baykarayı bir Afrika ülkesinde yakalamıştı.

Terörist Baykara ifadesinde, sınır ötesinde TSKya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf ettiği, Türkiyedeki birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların kim olduğunu da söylediği öğrenilmişti.

Ana Sayfaya Git