MİT’ten sınır ötesi operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın; TSK, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast amacıyla eğittiği Bekir Kına’yı, Irak sınırından 150 kilometre içeride bulunan Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Haberler 23.08.2023 - 10:59 Son Güncelleme : 23.08.2023 - 12:34

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKKnın; TSK, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast amacıyla eğittiği Bekir Kınayı, Irak sınırından 150 kilometre içeride bulunan Süleymaniyede etkisiz hale getirdi.

MİT tarafından PKKnın Türkiyeye yönelik eylem planlamalarının önceden belirlenmesi için yürütülen çalışmalar çerçevesinde, kurulan istihbarat ağı ve saha ajanları vasıtasıyla PKKnın suikast eylemcileri ve planlamaları takip edildi.

PKKnın, Bawer Botan kod adlı Bekir Kınayı Türkiyeye göndererek TSK, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast gerçekleştirmek için Irakın Kuzeyinde eğittiği, kısa ve uzun namlulu silahlar üzerinde yoğun talimler yaptırdığı ve kaçak yollardan yurtiçine göndermek istediği öğrenildi.

PKK adına Irak/Süleymaniye kırsalında faaliyet gösteren, sözde Mahir Akademilerinde suikast tarzı eylem düzenlemek için eğitilen Bawer Botan kod adlı Bekir Kınanın faaliyetleri, MİT tarafından yürütülen istihbari çalışmalarla açıklığa kavuşturuldu.

Bawer Botan kod adlı Bekir Kınanın eğitim aldığı, Türkiyeye yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan bölge, MİTin saha ajanları vasıtasıyla belirlendi. Uygun şart ve şartların oluşmasının ardından örgüt mensubunun suikast eğitimi aldığı anda operasyon için harekete geçildi. MİT, saha ajanlarının da katıldığı operasyonda, Bekir Kınayı etkisiz hale getirdi.

Örgüte katılmasından önce İstanbulda PKKnın gençlik çalışmalarına dahil olan Bawer Botan kod adlı Bekir Kınanın, 2019 yılında terör örgütüne katıldığı, illegal yollardan önce Iraka gittiği ve günümüze kadar İranın yanı sıra Irakta faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

Öte yandan bölücü terör örgütüne her yerde darbe vuran MİT, önümüzdeki süreçte de terörün kaynağında imhası politikası çerçevesinde nokta operasyonlarına devam edeceğini gösterdi.

Ana Sayfaya Git