MSB: Son 1 ayda 80 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son 1 ayda 8'i büyük, 23'ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyonda 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 23.11.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MSB Basn Halkla likiler Müavirliinde görevli Deniz Yarbay Nadide ebnem Aktop, yapt videolu açklamada, bakanln tüm birlik ve kurumlarnn, Türkiyenin egemenlik ve bamszlmz korumak, 83 milyon vatanda güvenliini salamak, karada, denizde ve havada Türkiyenin hak, alaka ve menfaatlerini korumak, ayn zamanda bölge ve dünya barna katkda bulunmak için her türlü gayreti gösterdiini bildirdi.

Aktop, Bu kapsamda; icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda 8i büyük, 23ü orta çapl olmak üzere toplam 31 operasyon icra edilmi, 80 terörist etkisiz hale getirilmitir. Irakn kuzeyinde PKKya kar mücadelemiz Hakurk ve Haftanin bölgelerinde Pençe Harektlar ile baaryla icra edilmektedir. Önce Pençe-Kartal, ardndan Pençe-Kaplan Harekt ile bölgede yllarca teröristler tarafndan kullanlan geni bir alanda kontrol salanm ve terör örgütüne büyük bir darbe vurulmutur. Pençe operasyonlar sonucunda; bugüne kadar toplam 348 terörist etkisiz hale getirilmitir. cra edilen operasyonlar neticesinde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin saysnda art olduu görülmektedir dedi.

9 BN 122 AHIS YAKALANDI

Aktop, terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararllkla devam edeceini belirterek, Dier yandan, Irak Merkezi Yönetimi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasnda 09 Ekimde imzalanan ve PKKnn Sincardaki varln sonlandrmay amaçlayan anlama bölgedeki huzur ve istikrarn tesisi açsndan önem arz etmektedir. Hudut güvenliinin salanmas, teröristle mücadelede etkinliin artrlmas maksadyla; snrlarmzda teknolojik vastalarla desteklenmi fiziki güvenlik sistemleri tesis edilmekte, hudut birliklerimizin imkn ve kabiliyetleri sürekli olarak gelitirilerek snr güvenliinde etkin tedbirler alnmaktadr. Bu kapsamda, yasad hudut geçi teebbüsünde bulunan toplam 9 bin 122 ahs yakalanm, 46 bin 82 ahs hududu geçmeden engellenmitir. Bu ahslar arasnda 41 terör örgütü üyesi yakalanmtr diye konutu.

MEHMETçK 1 YIL GÖREV YAPACAK

Azerbaycan ile Ermenistan arasnda imzalanan atekes anlamasnn uygulanmasn gözetmek ve denetlemek amacyla, Azerbaycan topraklarnda Rusya Federasyonu ile bir Ortak Merkez oluturulmas için hazrlanan Cumhurbakanl Tezkeresinin TBMMde kabul edildiini hatrlatan Aktop, Bu çerçevede Mehmetçik, Rusya Federasyonu ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edecei tüm faaliyetlerde 1 yl süre ile görev yapacaktr. Söz konusu merkezin kurulu ve görev esaslarna ilikin teknik detaylara yönelik görümeler devam etmektedir. Bölgeye sevk edilecek birliklerimizin hazrlklar tamamlanmtr. Kederde ve kvançta bir ve beraber olduumuz can kardelerimiz Azerbaycan Türkünün hakl davasnda tüm imknlarmzla yanlarndayz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git