Müebbet ve 515 yıl hapis cezası verildi!

Çınar ilçesinde 4 yıl önce bomba yüklü araçla düzenlenen biri polis 6 kişinin şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin tutuklu yargılanan iki sanığa birer kez müebbet, 515 yıl 8'er ay hapis cezası verildi

Haberler 25.09.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde 4 yl önce terör örgütü PKK mensuplarnca bomba yüklü araçla düzenlenen biri polis 6 kiinin ehit dütüü terör saldrsna ilikin tutuklu yarglanan iki sank birer kez müebbet, 515 yl 8er ay hapis cezasna çarptrld.

8. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda tutuklu sanklar Mustafa A. ve Nurettin C, saldrda eini kaybeden polis memuru C.B. ile sanklarn avukatlar hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs, esas hakkndaki mütalaasnda delil durumu, kuvvetli suç üphesinin varl, suçun vasf ve mahiyetini gerekçe göstererek, sanklarn cezalandrlmas ve iki sann da tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

çINARDAK KANLI SALDIRI

Tutuklu sanklar, haklarndaki suçlamalar reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Polis memuru C.B. de ikayetçi olduunu ve sanklarn cezalandrlmasn istedi.

Mahkeme kararnda, tutuklu yarglanan Mustafa A. ve Nurettin C. hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak suçundan müebbet hapis cezasna çarptrlmasna karar verdi.

Mahkeme, iki sana ayrca polis memuru Mehmet enol çiftçiyi kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmek suçundan 15 yl, 5 kiiyi tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmek suçundan 66 yl 8 ay, 6 polis memuruna yönelik kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teebbüs suçundan 67 yl 6 ay, 36 kiiye yönelik olarak tasarlayarak bombalamak suretiyle kasten öldürmeye teebbüs suçundan 360 yl ve kamu malna zarar vermek suçuna yardm eden sfatyla 6 yl 6 ay olmak üzere toplam 515 yl 8er ay hapis cezas verdi.

Mahkeme, tutuksuz yarglanan Harun D. ve zzet Önün ise atl suçlarn sabit olmadn gerekçe göstererek beraatlerine hükmetti.

OLAY

çnar lçe Emniyet Amirlii ile lojmanna 13 Ocak 2016da PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla saldr düzenlenmi, saldrda polis memuru 29 yandaki Mehmet enol çiftçi, 4 yandaki kz Mevlüde rem çiftçi, Lokman Açkgöz (35), olu Murat Alper Açkgöz (11), kz Ecrin Açkgöz (2) ve polis ei Esra Köse Baaran ehit olmu, 48 kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git