Muhtarlarla huzur zirvesi

Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü muhtarlar ile huzur toplantısı düzenledi.

Haberler 03.06.2022 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda l Emniyet müdürlüü tarafndan muhtarlara yönelik huzur toplants düzenlendi.

ehit enay Aybüke l Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen toplantda konuan Toplum Destekli Polislik ube Müdürü Hakan Nakyapar, görevlerinin arasnda toplumun güvenlik hizmetlerine yönelik beklentileri ile ilgili aratrma yapmak, vatandalarn taleplerini dinleme ve güvenlik hizmetlerine yönelik öncelikleri tespit etmek olduunu da söyledi.

TOPLUMSAL GÜVEN

Toplumda güvensizlik kaygs ile suç korkusunun ortadan kaldrlmasna yönelik de bilgilendirme bulunduklarn ifade eden Nakyapar, Bilgilendirme programlar ile toplum bilinçlendirmekteyiz. Suç madurlarna suç sonras destek salanmas amacyla danmanlk yaplmasn temin etmekteyiz. çocuklarn ve gençlerin kötü alkanlklardan iddetten ve suçtan korunmalarna ilikin ilgili birimlerle koordineli olarak çalmalar yürütmekte ve projeler gelitirmekteyiz. dedi.

NARKOTK UBE

Narkotik suçlarla Mücadele ube Müdürü Murat Dokumac ise Batmann narkotik maddeler yönünden hem hedef hem de bir geçi güzergah olduunu kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Bakanl tarafndan hazrlanan 2022 yl uyuturucu risk raporunda Batmann 81 il arasnda 37inci rada olduunu aktaran Dokumac, son 3 ylda uyuturucu madde ticareti yapan ahslara yönelik 543 operasyon yapldn ve 953 üphelinin yakalandn ifade etti.

Dokumac, son üç ylda 3 ton 470 kilo kubar esrar, 48 kilo toz esrar, 154 kilo metamfetamin, 8 kilo eroin, 5 kilo bonzai ve 13 bin 333 adet uyuturucu hap ele geçirildiini aktard.

ube müdürlerinin sunumlarnn ardndan mahalle muhtarlar talep ve skntlarn yetkililere iletti.

Ana Sayfaya Git