Nevşehir ve Kayseri'de Filistin'e yönelik saldırılar protesto edildi

Nevşehir ve Kayseri'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Haberler 21.10.2023 - 18:34 Son Güncelleme : 21.10.2023 - 19:02

Ürgüp Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Gazze ölüyor ve Netanyahu 21. yüzyılın Hitleridir yazılı afişlerini taşıdı.

Genç İHH Nevşehir İl Temsilcisi Mehmet Berat Tural, gazetecilere, İsrailin son dönemde artan saldırılarına karşı sessiz çığlık atmak istediklerini belirtti.

İsrailin başta ABD ve diğer Batı ülkelerinin desteği ile sivilleri katlettiğini vurgulayan Tural, İsrail, uzun yıllardır Filistinli sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Dünya kamuoyunun suskunluğunu fırsat bilen İsrail ordusu, her gün katliamlarına yenilerini ekliyor. Bizler yaşanan bu dramı görmezlikten gelmeyeceğiz. dedi.

Eylemlerine bir süre devam eden vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

SAĞLIKçILARDAN İSRAİLE KINAMA

Kayseride doktorlar, eczacılar ve diş hekimleri, Gevher Nesibe Şifahanesi yakınında bir araya geldi.

Burada İsrailin Filistine yönelik saldırılarını protesto eden sağlıkçılar, ellerinde Filistinde yaşananlara dair fotoğraflar, Türkiye ve Filistin bayrağı taşıdı.

Tabib Odası Başkanı Doç. Dr. Türkmen Bahadır, gaztecilere, 2 milyon insanın yaşadığı, ölüm ve gözyaşının dinmediği Filistinin komşularıyla irtibatının koparıldığını, geçişlerin engellendiğini ve devasa bir hapishaneye dönüştürüldüğünü söyledi.

Tüm dünyanın gözü önünde İsrailin Filistinde soykırım yaptığını kaydeden Bahadır, Gazzede bulunan hastaneye düzenlenen bombalı saldırıda çoğunluğu hasta, çocuk ve sağlık personelinde oluşan 500den fazla sivil insanın canice katledildiğini ifade etti.

Bahadır, Türkiye Cumhuriyeti hekimleri olarak bu insanlık suçunu işleyen İsraili kınadıklarını dile getirdi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Umut Kural da 1343 yıl önce Kerbelada ne yaşandıysa bugün Filistinde benzerinin yaşandığını bildirdi.

Zulme rızanın zulüm olduğuna dikkati çeken Kural, Bu düstur ile başta ABD olmak üzere, mevcut duruma seyirci kalan Avrupa ve Arap ülkelerinin sessizliğini de lanetliyoruz. Bizler hekimiz, yaşam hakkının kutsallığını en üst seviyede destekleyen meslek grubuyuz. Bu vesile ile yanı başımızda gerçekleşen katliamı ve tüm ölümleri şiddetle kınıyoruz. diye konuştu.

Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı (SAY) Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. İbrahim Özcan, Sağlık ve Medeniyet Derneği Başkanı Dr. Mustafa Karaağaç, Tabip-Sen Başkanı Dr. Mustafa Ballı, Hekimsen adına Dr. Şule çelebi de saldırıları kınayan birer konuşma yaptı.

Sağlıkçılar, konuşmalar sona erince dağıldı.

Ana Sayfaya Git