O günü anlattı

Hakkarili 117 yaşındaki Muteber Engindeniz: Cumhuriyetin ilanında köyde halay çektik

Haberler 29.10.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesi Esendere beldesine bal Akçadam köyünde yaayan, yaklak 4 ay önce yakaland koronavirüs hastaln evinde gördüü tedaviyle atlatan 5 çocuu, 36 torunu olan Muteber Engindeniz, Cumhuriyetin ilan edildii günü anlatt.

lerleyen yana ramen tandrda ekmek piiren, gelinine yardm eden, tavuklarna yem veren, torunlar ile ilgilenen Engindeniz, Türkçe bilmedii için Kürtçe konutu. Engindeniz, Cumhuriyetin ilan edildiini duyunca çok sevindiklerini ve köyde halay çektiklerini söyledi.

KÖYLE HALAY çEKTK

Atatürke borçlu olduklarn belirten Engindeniz, Atatürk hepimizin babasdr, onu çok seviyoruz. Allah ondan raz olsun, mekan cennet olsun. O olmasayd bizler perian olacaktk. Cumhuriyet Bayrammz kutluyoruz hepimize mübarek olsun. Atatürkün sayesinde bizler aile olduk. Ev sahibi olduk. Toprak sahibi olduk. imdi de Cumhuriyet Bayramn kutlamann mutluluunu yayoruz. Akla bu bayram kutluyoruz. Cumhuriyet ilan edildiinde çok mutu olduk, günlerce halay çektik. Atatürk için alklar yaptk, arklar söyledik. O olmasayd imdi kim bilir nerelerde olacaktk dedi.

Ana Sayfaya Git