‘Oğlumun kemiklerini verin, bir mezarı olsun’

Diyarbakır'da iki yılı aşkın süredir evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın, 15 yaşında kaçırılan oğlu Özkan'ın öldüğünü açıklayan Kandil'den, evladının kemiklerini istedi. 'Dirisini istedim vermediniz' diyen baba Aydın, "Şimdi öldü diyorsunuz, o zaman oğlumun kemiklerini verin. Bir mezarı olsun gidip gözyaşları döküp oğlumun yasını tutalım" dedi.

Haberler 31.01.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan Özkan Aydn, 7 yl önce, henüz 15 yandayken, HDPliler tarafndan kaçrlarak önce Lice krsalna ardndan da Kuzey Iraktaki PKK kamplarna götürüldü.

Olunun HDPlilerden isteyen aile tehdit ald. Baba Süleyman Aydn, Diyarbakrda HDP önünde evlat nöbeti balatan Diyarbakr annelerinin eylemine katld. ki yl akn bir süredir annelerle birlikte eylem yapan Süleyman Aydn, örgüt yandalar tarafndan bir kaç kez sözlü saldrlara urasa da eylemine devam etti. Bu arada Kandildeki örgüt yönetim yapt açklamada Özkan Aydnn Kuzey Irakn Haftanin bölgesinde öldüünü duyurdu.

OLUM ÖLDÜYSE KEMKLERN VERN

Süleyman Aydn, Eer olum öldüyse o zaman kemiklerini verin. Olum daha 15 yandayken HDPliller tarafndan kandrlp daa kaçrld. Annelerin balatt eyleme katlarak Kandile kar sesimizi yükseltip çocuklarmz istedik. Bu bölgede ilk kez PKKya kar aileler bakaldrp çocuklarn istedi. PKK, HDP ve Kandil. annelerin bu direnii karsnda neye uradn ard. 3-5 kii ile balayan eylemde saymz 255 oldu. Tüm basklara karn da devam etti. Kandil, çocuklarmz üzerinden bize bask yapt. Olum dadayken kardei dodu. smini Cumhurbakanmz koymutu. ki yana gelen Hamzada evde aabeyinin ismini sayklamaya balad. Olumun dirisini istedim vermediniz. Bir süre önce olum Özkann öldüünü duyurdunuz. Olum öldüyse o zaman kemiklerini verin. Bir mezar olsun. Her gün gözya döküyoruz. Mezar olsun ki, gidip tutamadmz yasmz tutalm dedi.

Ana Sayfaya Git