Özel ekip çözmüştü

Özel ekibin çözdüğü eş cinayetinde kadın ve sevgilisine müebbet hapis

Haberler 21.01.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2 yl önce ei Recep Ürkeki öldüren Hacire Ürkek (57) ile sevgili Veysi Önalan (59), cinayetle yarglandklar davada müebbet hapis cezasna çarptrld.

Olay, 13 Ocak 2019da merkez Kayapnar ilçesine bal Peyas Mahallesindeki bir apartmann 4üncü katndaki dairede meydana geldi. Hacire Ürkek, iddiaya göre ei Recep Ürkekin kahvehaneye gittii srada gönül ilikisi yaad Veysi Önalan, eve çard. Ancak bir süre sonra cep telefonunun arj biten Recep Ürkek eve döndü. Ürkek, oturma odasnda sigara görmesi üzerine ei Hacire Ürkeke evde kimin olduunu sordu. Ei çelikili cevaplar verince Recep Ürkek, evde arama yapt srada Veysi Önalan gördü. kili arasnda çkan sözlü tartma ksa sürede kavgaya dönütü. Hacire Ürkek, kavgada gönül ilikisi yaad Veysi Önalana destek olup, ei Recep Ürkeki bçakla öldürdü. Olayn ardndan ikili Recep Ürkekin cansz bedenini bir karton kutuya koyup, kapnn önüne çkard. Önalannn yaral olmas nedeniyle cesedi tayamayan ikili, karton kutuyu kapnn önünde brakp kaçt. Apartman sakinlerinden birinin karton kutudan kan aktn fark etmesiyle olay polise bildirildi. Apartmana gelen polis ekipleri, karton kutuyu açtklarnda Recep Ürkekin cesediyle karlat.

ÖZEL EKP çÖZDÜ

üphelilerin bulunmas için Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirliince özel ekip kuruldu. Apartman çevresi ve kaç güzergahlarndaki yüzlerce güvenlik kameras ile mobese görüntüsünü inceleyen özel ekip, olaydan sonra Recep Ürkekin ei Hacire Ürkeki bir akrabasnn evinde yakalad. Yaral Önalan ise gittii bir hastanede gasbedildiini belirtip, çelikili ifadeleri üzerine hastane polisinin dikatiyle tedavi olmadan hastaneden kaçmak isterken, yakaland. Emniyetteki sorgularnn ardndan Ürkek ve Önalan sevk edildikleri adliyedeki mahkemede tutuklad.

EM AYAK VE BA KISMINDAN POETLEYP, çÖP DYE BNANIN çNE SÜRÜKLEDM

Hacire Ürkek ve Veysi Önalann yarglanmasna Diyarbakr Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Durumada ifade veren Hacire Ürkek, olayn tüm ayrntlarn anlatt. Ei Recep Ürkekin eve geldiinde sigara kokusundan üphelenip evde arama yapt srada Veysi Önalan görmesi üzerine kavga çktn anlatan Hacire Ürkek, Olay günü kahvalt ettikten sonra eim kahveye gideceini söyledi. Veysi arayp kocamn evde olup olmadn sordu. Ben de gelmesini istedim. Mutfakta otururken Veysi sigara yakt. 10 dakika sonra kocam kapy anahtarla açmaya çalt. Arkadan kilitlediim için açamaynca zili çald. Veysi banyoya sakland. Kocam içeri girince sigara kokusunu alnca Evde biri mi var. Kim sigara içti dedi. Ben içtim deyince Sen kullanmyorsun doru söyle dedi ve odalar aramad. Veysiyi görünce mutfaktaki bça karnna saplad. Bouurken Veysi bça eime vurdu. Eim ölünce Veysiye pansuman yaptm. O gece kz kardeime gittim. Ertesi akam eve geldiimde eim banyoda kaskat yatyordu. O gece uyudum, sabah olunca tekrar kz kardeime gittim. çay içtikten sonra siyah çöp poeti ve koli aldm. Eimi ayak ve ba ksmndan poetleyip bantla koliledikten sonra çöp diye binann içine sürükledim. Banyodaki kan lekelerini temizleyip kardeimin evine gittim diye konutu.

HACRE ELNDEK BIçAI KOCASININ BOYNUNA SAPLAYINCA ADAM YIILDI

Durumada Veysi Önalan ise Hacire Ürkek ile 10 yla akn ilikileri olduunu belirterek, Hacire ile ailecek görütüümüz için yaknlatk. 10 yllk ilikimiz var. O gün Hacirenin beni arayacan biliyordum. 3 günde bir görüürdük. Dayanamayp ben aradmda, Recep evde yok, gel dedi. Mutfaa geçince sigara yaktm. Kap çalnca banyoya saklandm. Karsna, Sen birini mi saklyorsun dedi. Frsat bulup kaçmak istiyordum, ancak beni bulunca boutuk. Bça bana vurunca bende onun karnna vurdum. Hacire elindeki bça kocasnn boynuna saplaynca adam yld. Hacire üzerimi soydu, vücudumu ykadktan sonra elektrikli sobay açp üzerimi örttü. Kan kaybettiim ve korktuum için 6 saat sobann önünde baygn kaldm. Hacire sürekli gelip nasl olduumu kontrol ediyor, bir yandan da benim kanl elbiselerimi ykayp ütülüyordu. Gece eve gidince eime ve çocuklarma gaspa uradm söyledim. Ailemin iknasyla hastaneye yatrldm dedi.

HACRE, POLSE VE 112YE HABER VERMEDEN CESED EVDE K GÜN BIRAKMI

Sanklarn beyanlarnn ardndan mahkeme heyeti kararn açklad. Kararda, sank Veysi Önalan ve sevgilisi Hacire Ürkekin Recep Ürkeki birlikte öldürdükleri kanaatine varldna yer verilirken, Hacirenin cinayetten sonra einin cesedinden kurtulabilmek için onu cenin pozisyonu alacak ekilde poetleyip koliledikten sonra binadaki asansörün önüne brakp evdeki kan lekeleri ve elbiseleri ykad için suç delillerini gizlediini belirtti. Einin korunan yaam hakkn ihlal eden Hacirenin olaydan sonra soukkanllkla polise ve 112ye haber vermeden cesedi evde iki gün brakp ardndan kolileyip çöp diye att için hakknda taktiri indirim uygulanmasna da yer olmadna yer verilen kararda, san Ei kasten öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld.

VEYS ÖNALAN HAKKINDA HAKSIZ TAHRK NDRM UYGULANAMADI

Mahkemede, Veysi Önalann ise cinayet sonras evde 6 saat boyunca dinlenip kanl elbiselerinin kurumasn beklediini, hiçbir pimanlk göstermeden cesedi olduu yerde brakp kendi evine giderek çocuklarna gasp edildiini söyleyerek yalan beyanla yaralanmasn hakl göstermeye çaltn belirtildi. Mahkeme, Hacirenin hayattaki en yakn olan eini ahlaken kabul edilemeyecek ekilde aldatp Veysiyi müterek konuta almasyla Recepin duygu dünyasn derinden etkilediini belirtti. Mahkeme, 27 yl evlilik hayat süren, orta yal ve çocuklar olmayan Recepin hayattaki en yakn ei Hacirenin eve baka erkei almasnn oluturduu duygu durumunda einden üphelenip odalar ararken Veysi ile karlap boutuklar için sank Veysi hakknda haksz tahrik indirimi uygulanamayacana hükmetti. Veysi Önalanda müebbet hapisle cezalandrld.

Ana Sayfaya Git