Pakistan MİLGEM Projesi'nin son gemisi denize iniyor

GÖKSEL YILDIRIM - Pakistan MİLGEM Projesi#39;nin 4#39;üncü gemisi PNS TARIQ, 2 Ağustos#39;ta törenle denize indirilecek.

Haberler 31.07.2023 - 11:07 Son Güncelleme : 31.07.2023 - 13:40

GÖKSEL YILDIRIM - Pakistan MİLGEM Projesinin 4üncü gemisi PNS TARIQ, 2 Ağustosta törenle denize indirilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) ana yükleniciliğinde devletten devlete anlaşma modeliyle Pakistan Deniz Kuvvetleri için Türkiye ve Pakistanda eş zamanlı inşa edilen PN MİLGEM gemilerinde projenin son gemisi denizle buluşuyor.

Uzun menzilli etkin sensör ve silah sistemleriyle donatılan, düşük radar kesit alanı ve düşük akustik izi sayesinde izlenmesi zor, yüksek güvenilirliğe ve caydırıcılığa sahip yeni nesil korvetler, Pakistan donanmasının caydırıcılığını artıracak.

Pakistan MİLGEM Projesinin 4üncü gemisi PNS TARIQın denize indirilme töreninin 2 Ağustosta Pakistanın Karaçi kentinde yapılması planlanıyor.

ASFAT, Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile 6 Eylül 2018de imzaladığı sözleşme kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetlerine 4 PN MİLGEM korvetinin satışını yaparak o dönem Türkiyenin savunma sanayisinde tek kalemde en büyük ihracat projesini gerçekleştirdi.

Kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak teknolojik gelişmelerin ışığında PN MİLGEM Projesinin inşa süreçleri, salgın koşullarına karşın planlanan takvime göre hızlı ve başarılı şekilde 2 gemi İstanbul Tersanesi Komutanlığında ve 2 gemi Karaçi Tersanesinde devam ediyor.

PN MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen birinci gemi PNS BABURün denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvinin katılımıyla 15 Ağustos 2021de İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmıştı.

İnşa edilen ikinci gemi PNS BADRın denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Erdoğanın video mesajının yayımlandığı, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Pakistan Savunma Üretim Bakanı Israr Tareenin katılımıyla 20 Mayıs 2022de Karaçi Tersanesinde gerçekleştirilmişti.

Projenin 3. gemisi PNS KHAIBARın töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerifin katılımıyla 25 Kasım 2022de İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmıştı.

Ana Sayfaya Git