PKK'lı teröristlerin katlettiği Aytaç Baran anıldı

Diyarbakır'da PKK'lılar silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran anıldı.

Haberler 10.06.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehitler Kervan Platformunca, PKKllarn 9 Haziran 2015te silahl saldrsnda yaamn yitiren Baran için merkez Balar ilçesi Yeniköy Mezarlnda düzenlenen anma programnda Kuran- Kerim okundu, dua edildi.

Anma etkinlii yeni tip koronavirüs (Kovid 19) tedbirleri kapsamnda sosyal mesafeye uyularak gerçekletirildi.

Barann babas Mehmet Baran, aclarnn ilk günkü gibi tazeliini koruduunu söyledi.

Gençlerin Aytaç ve Yasinin (Börü) yolunda gitmelerini ve Kuran okumalarn istiyorum. diyen Baran, öyle konutu:

Aytaç unutulmuyor, ben unutamyorum. Aytaç, gibi bir evlat dostlarn bana. Onunla gurur duyuyordum. Ondan babas olarak saygy ve sevgiyi örendim. Olum hrszlk yapmad, kimseyi öldürmedi. Kuran okutuyordu. Kuran yolunda gitti. Bu bizi teselli ediyor. Mazlum bir ekilde katledildi.

Baran, olu Aytaçn dinine çok bal olduunu ve sürekli slam anlattn belirterek, onu çekemeyenlerin bu yüzden onu katlettiini kaydetti.

Anma etkinliine Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Yardmclar Vedat Turgut, eyhmus Tanrkulu, Sema Yarar, HÜDA PAR l Bakan Osman Akta, Aytaç Barann ei Gülen Baran, yaknlar ve arkadalar da katld.

OLAY

Aytaç Baran evinden Diyarbakrda evinden çkarken 9 Haziran 2015te PKKl teröristlerin saldrs sonucu hayatn kaybetmi, saldrnn ardndan çkan olaylarda 3 kii ölmü, 11 kii yaralanmt.

Saldry gerçekletirdikleri belirlenen Diyadin G. ile Sezgin Demirok hakknda, Tasarlayarak öldürmek suçundan arlatrlm müebbet, silahl terör örgütüne üye olmak ve ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan 6 yldan 13 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlmt.

Sanklardan Demirok, 24 Aralk 2015te Surda güvenlik güçleriyle girdii çatmada öldürülmü, davann ilk durumasnda tutuklu tek sank Diyadin G. ise tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git