PYD operasyonunda AK Parti eski vekili İlhan İşbilen tutuklandı

Fethullahçı cemaat yandaşı olduğu ve Paralel Devlet Yapılanması (PYD) örgütünün üyesi olduğuna kanaat verilen aralarında AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen'in de bulunduğu 3 kişi tutuklandı

Haberler 15.12.2015 - 00:00 Son Güncelleme : 15.12.2015 - 00:00

Fethullahçı cemaat yandaşı olduğu ve Paralel Devlet Yapılanması (PYD) örgütünün üyesi olduğuna kanaat verilen aralarında AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilenin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen, Ali çelik ve Dilaver Azim sabah saatlerinde Ankara Adliyesine getirildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, ifadesini aldığı zanlıları tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Nöbetçi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, zanlılar Kazım Avcı, İlhan İşbilen ve Dilaver Azimin tutuklanmasına, Ali çelikin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

FETÖ/PDYnin yönetim kadrosuna yönelik 11 Aralıkta Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa, Kütahya ve Trabzonda eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan Cemal Türk, savcılığın talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı.

Bu arada, zanlılardan Fetullah Gülenin eski avukatı olduğu belirtilen Abdülkadir Aksoyun da emniyete giderek, teslim olduğu öğrenildi.

ŞUBAT 2014TE AK PARTİDEN İSTİFA ETMİŞTİ

17-25 Aralık operasyonlarından sonra AK Partiden istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, 7 Haziran genel seçimi için bağımsız aday olmuştu. Seçilemeyen İşbilen, 60 bin oy almıştı.

Ana Sayfaya Git