Resimlerine değil evlatlarına sarılsınlar

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Diyarbakır HDP İl Binası önünde terör örgütünün kaçırdığı evlatlarını bekleyen “Diyarbakır Annelerini” ziyaret etti. Uysal, "Bölgenin üzerinde vesayet düzeninin yıkılması, insanımızın demokratik hukuk düzeni içerinde nefes alabilmesi, evlatlarının fotoğraflarına değil, evlatlarına sarılabildiği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim istiyoruz" dedi.

Haberler 06.01.2021 - 06:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uysal ve Enginyurt, Diyarbakra giderek, evlat nöbetinde olan Diyarbakr Annelerine destek ziyaretinde bulundu. Uysal, evlatlarndan haber alamayan anneler için Evlatlarnn fotoraflarna deil, evlatlarna sarlabildii bir Türkiyeyi hep beraber ina etmek istiyoruz dedi.

Uysaln açklamas öyle:

TEMSLCY TERÖR ÖRGÜTÜ HALNE GETRRSENZ: Bata terör örgütü olmak üzere ve onun destekçileri insanmza kan ve gözya vadetmektedir. Burada siyasi partiler terör örgütlerine srtn dayamaz, millete srtn dayar. O nedenle, özellikle AK Parti iktidarnn birtakm yanllaryla beraber bölge halknn yegane tek temsilcisi terör örgütü haline getirirseniz, terörün terörizmin müsamaha ve tereddüt kaldrmayaca bilinci içerisinde daha büyük kitlelerin terör örgütünün arkasna geçmesine de vesile olursunuz.

FOTORAFA DEL, EVLATLARINA: Bu ülkede devletin egemenlik sahasnn, emniyet güçlerinin, kamu kurumlarnn snrlarna skt bir dönemin akabinde bu yanllar telafi etmek adna yeniden irade koymu Diyarbakr annelerimiz, bu zafiyeti telafi etmek için cesaretleriyle beraber millet önünde aydnlatma vazifesi görüyorlar... Bata buradaki annelerimiz olmak üzere, buralarda olamayan, ama onlarn cesaretleriyle cesaretlenen 1000lerin 100.000 lerin, tüm halkmzn bu iradeyi daha da büyüterek bölgenin üzerinde vesayet düzeninin yklmas, insanmzn demokratik hukuk düzeni içerinde nefes alabilmesi, evlatlarnn fotoraflarna deil, evlatlarna sarlabildii bir Türkiyeyi hep beraber ina edelim istiyoruz.

ENGNYURT: DEVLETTEN EVLATLARINI STYORLAR, HDPDEN DEL

DPli Enginyurt da Biz HDPnin ayana gelmedik, biz buraya HDPye alamaya gelmedik. Biz onurlu dik duru gösteren erefli Kürt annelerinin yannda olmaya geldik. Birileri korkup yatan altnda saklanrken, hiçbir ekilde ses çkaramazken, Diyarbakr Anneleri Biz buradayz demiler. Devletinden evlatlarn istiyorlar. HDPden deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git